Lekkere vleesvervangers kunnen enorm helpen om voor (meer) plantaardig eten te gaan. Want je hoeft niets te missen. Kies dan wel de lekkerste uit! Zie hier onze vijf favorieten die absoluut de moeite waard zijn!

1. Krokante kipschnitzel van Vivera

Vergeet de McChicken, deze moet je hebben: de vega kipschnitzel van Vivera. Echt zo lekker op een hamburgerbroodje, in reepjes gesneden in een wrap, of gewoon bij je aardappels en groente. We hoeven hier verder niet veel over te zeggen, behalve: gaat dat proeven! Verkrijgbaar bij Jumbo, Albert Heijn, Dirk van de Broek, Plus, Deen en Hoogvliet.

2. Gehakt van Garden Gourmet

Met dit smakelijke vegetarische gehakt kan je alle kanten op: spaghetti bolognese, lasagne, chili con carne, een zuurkoolschotel met gehakt, door een ander (roer)bakgerecht of bijvoorbeeld als het klassieke Amerikaanse broodje, de Sloppy Joe! Verkrijgbaar bij de AH, maar bij vrijwel elke supermarkt kan je ander vega gehakt kopen.

3. Kipstuckjes van de Vegetarische Slager

Deze kipstuckjes weerstaan elke keer de test: als je dit aan de vleesetende familie of vrienden voorschotelt hebben ze geen vermoeden dat er geen kip te pas kwam aan de maaltijd. Heerlijk in een gerecht met kip (bijvoorbeeld rijst met curry of een ander wokgerecht), maar ook gewoon zo gebakken op een broodje of bij de maaltijd. En met een beslagje eromheen kan je zo de Kentucky Friend Chicken wegconcurreren! Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Coop, Deen, EkoPlaza.

4. Verse plantaardige burger van Albert Heijn huismerk

Deze hamburger ziet er uit als een echte hamburger, gemaakt van rauw vlees. Als je ‘m bakt wordt ie niet superbruin, maar wel superlekker! Deze burger smaakt echt naar gegrild rundvlees (bijna te echt als je al lang vega bent!) en zou zo de Whopper van z’n troon kunnen stoten. Verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Bij elke andere supermarkt kan je andere vegaburgers kopen.

UPDATE: Deze is helaas niet meer verkrijgbaar, maar gelukkig zijn er diverse andere lekkere burgers. Zoals van Garden Gourmet (Albert Heijn), Beyond Meat (Albert Heijn en Jumbo), Vivera (Jumbo, Albert Heijn, Plus, Deen, Dirk van de Broek, Hoogvliet) en Lidl huismerk.

5. Pastinaak Carré van SoFine

Deze is te gek, want deze pastinaak carré doet een beetje denken aan een fish filet. Heerlijk op een hamburgerbroodje met bijvoorbeeld een sausje van ongezoete sojayoghurt, augurk en Mayolijn. Of gewoon lekker bij je aardappels en groente, of in stukjes in een wrap of taco. Verkrijgbaar bij de Jumbo, Spar en Vomar.

UPDATE: Inmiddels zijn er ook vegan visburgers en vegan vissticks verkrijgbaar van SoFine (Jumbo, Spar, Vomar) en Vivera (Jumbo, Albert Heijn, Plus, Deen, Dirk van de Broek, Hoogvliet).

En er is nog zoveel meer!

Albert Heijn: bij de Albert Heijn vind je het hele assortiment van Garden Gourmet zoals gehakt, falafel, allerlei burgers, worstjes, nuggets, maar ook broodbeleg. Deze producten zijn alleen bij de Albert Heijn te koop en nergens anders. Bij de AH vind je ook producten van de Vegetarische Slager (kipstuckjes, speckjes, gehaktballen, worstjes en broodbeleg) en vleesvervangers onder het huismerk (burgers, gekruide tofustukjes, blok tofu, biologische producten en meer). Er zijn meestal ook een paar producten van Vivera te vinden (de kipstukcjes, kipschnitzel en de zigeunerschnitzel).

Jumbo: bij de Jumbo vind je de producten van Vivera (kipstukcjes, kipschnitzel, zigeunerschnitzel, pulled veggie, en meer), Goodbite (burgers, gehaktballen, spekjes, rookworst en braadworst), SoFine (spinazieschnitzels, broccoliburgers, pastinaak carrés en meer), de Vegetarische Slager (kipstuckjes, spekjes, burgers, worstjes), maar ook de bonenburgers- en balletjes van BOON, nuggets en vegan vissticks Woezel & Pip en diverse producten onder het Jumbo huismerk. Bij Jumbo zijn er echt veel diverse merken te vinden. Ook kan je hier terecht voor tempeh.

Plus: bij de Plus vind je het assortiment van Vivera (kipstukcjes, kipsschnitzel, zigeunerschnitzel, maar ook champignonburger, groene bonenburger, kipstukcjes chili lemon, pompoen-aardappelburger en meer bijzonders). Ook vind je hier enkele andere merken zoals de Vegetarische Slager.

Dirk van de Broek: bij de Dirk vind je het assortiment van Vivera (kipstukcjes, kipschnitzel, zigeunerschnitzel, familypack shoarma en meer).

Lidl: bij de Lidl vind je vegetarische worstjes, burgers, kipstukjes en meer.

Deen: bij de Deen vind je vleesvervangers van Goodbite (met zelfs de vegan kaasburger in het assortiment!), Quorn en Vivera.

Er zijn natuurlijk nog veel meer supermarkten… Als jij een andere supermarkt dan hierboven bij jou in de buurt hebt, ga dan vooral op avontuur uit: welke vleesvervangers hebben ze allemaal en welke vind jij het lekkerst? We horen het graag van je op onze Facebookpagina!

Schrijf een bericht