Het verband tussen vlees en kindersterfte... GAAP!

Vorige week maakte ik een filmpje over het verband tussen vlees (alle dierlijke producten eigenlijk) en honger in de wereld. In de EU voeren we 80% van de maisvoorraad en 61% van de totale graandvoorraad aan de dieren die we fokken - graan wordt dus meer gebruikt als voedsel voor dieren dan voor mensen. Tegelijkertijd sterven er dag meer dan 6000 kinderen van de honger. Hier gaat iets mis toch, of niet?

Ik probeerde het vrij neutraal en charmant over te brengen, maar ja het is natuurlijk gewoon een lelijk onderwerp: dat wij onnodig veel dieren fokken en voeren terwijl elders kinderen sterven van de honger. Dat is heavy. Misschien dat ik daarom deze 4e Even Geen Vlees week minder promoot dan normaal, want ik weet eerlijk gezegd niet hoe!

De 1e Even Geen Vlees week stond in het kader van gezondheid, de 2e het milieu, dit zijn voor mij twee vrij zakelijke onderwerpen, waar ik op rationele wijze allerlei feitjes over kan delen. De 3e Even Geen Vlees week werd gevoeliger: voor de dieren. Toch kon ik natuurlijk wel allerlei leuke dierenfilmpjes delen waar we allemaaal vrolijk van worden, met de oproep erbij om mee te doen aan de Even Geen Vlees week.

Maar nu zijn we aangekomen bij een onderwerp dat bijna nog minder goed te bevatten is dan al het dierenleed dat wij veroorzaken. Want tja dierenleed, "er zijn ergere dingen" nietwaar? Maar claimen dat kinderen verhongeren door dat stukje vlees op ons bord, ja dat gaat echt veel te ver... "Weer een hysterisch veganistenfilmpje wat mij een schuldgevoel wil aanpraten over het feit dat ik vlees eet" reageerde iemand. Op Twitter reageerde een man -die nota bene voor Serious Request werkt- botweg met "GAAP".

Het filmpje was niet bedoeld om mensen een schuldgevoel aan te praten of te vervelen, het was bedoeld om een onderwerp aan te kaarten waar we allemaal iets mee kunnen. Door minder of geen vlees te eten kunnen we landbouwgrond teruggeven aan de natuur en extra monden voeden. Dat is toch mooi? Check bijvoorbeeld de superduper delicious maisburger hierboven, geloof me: hij is nog lekkerder dan die eruit ziet (te koop bij de AH)! Doe gewoon lekker mee, want wat is nou een week zonder vlees? Een ultrafeestje. ;) Bedankt voor jouw deelname!

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet