Ik eet nu meer kaas dan toen ik nog alleseter was!

Vroeger vond ik kaas vies! Mijn beste vriendinnetje en ik gruwelden van kaas, onze andere vriendinnetjes plaagden ons er soms zelfs mee: dan renden ze achter ons aan met een stuk kaas. En als het op tafel stond, moest het ook zo ver mogelijk van mij vandaan staan, want ik vond die geur erg onsmakelijk. 

Toen ik stopte met vlees eten, ging ik echter wel aan de geitenkaas, want tja wat moest je anders bestellen als je uit eten ging? En als ik moest werken op een evenement, dan at ik zelfs af en toe een broodje kaas, omdat ik geen ham at. Later ontdekte ik dat dit helemaal geen slimme keuze was, want zuivel komt van dieren die methaan uitstoten:  herkauwers, dus koeien, maar ook geiten en schapen. En voor 1 kilo kaas is wel 10 liter melk nodig! Bovendien zijn kalfjes het bijproduct/afval van zuivel en worden koeien helemaal.... uitgemolken! Nee, echt niet slim dus van mij. Maar ja, soms duurt het even voordat het kwartje valt en je zover bent om die stap te zetten. 

Nou goed, geen kaas meer dus. Dus ook geen tosti's of pizza's met kaas, terwijl ik dat stiekem toch best wel lekker vond! Maar eerlijk is eerlijk: een groentepizza viel beter op m'n maag, dus ik miste de kaas eigenlijk niet heel erg. Ook in restaurants vroeg ik gewoon of ze die geitenkaas konden vervangen door extra groenten, walnoten, olijven en brood ofzo. Helemaal prima!

Maar toen kwam Wilmersburger in mijn leven... 100% plantaardig kaas voor op brood, pizza, tosti's en wat voor lekkers je maar kan bedenken. Ik eet nu dus vaker kaas dan toen ik nog alleseter was! Ik vind deze kaas ook lekkerder moet ik zeggen. Sowieso geniet ik meer van mijn eten, omdat het op een duurzame en diervriendelijke manier gemaakt is.

Ik vind de naturel en de kruidenkaas van Wilmersburger heerlijk en van de frisch creme kan je superlekkere romige pastasaus maken, echt verrukkelijk! Mijn vriend is helemaal verslaafd aan de kaas met champinons, hij kan zo een pakje opeten, zo lekker vindt hij die. Geen wonder dus dat ik Wilmersburger vroeg of ze producten wilden sponsoren voor de Even Geen Vlees foodie pakketten. En dat hebben ze gedaan! 

De mensen die de foodie pakketten wonnen reageerden allemaal blij verrast op de plantaardige kaas, sommigen vonden het zelfs lekkerder dan koeienkaas! Een zeer geslaagd product dus, hopelijk ligt het gauw in alle supermarkten. Als het goed is, kan je ernaar vragen bij jouw Albert Heijn en Jumbo of ligt het er zelfs al. Mocht je het niet kunnen vinden, dan kan je ook met Wilmersburger contact opnemen op hun Facebookpagina.

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet