De beste taart ever. EVER!

Dacht jij dat als je volledig plantaardig gaat, dat je dan geen machtig, romig, mokka/tiramisu-achtig gebak meer kan eten?

Maak dan deze mega geweldige mokka bom en wordt overtuigd van de heerlijkheid van de 100% plantaardige leefstijl!

O ja, de foto is een kerstfoto, maar ik vind dat het eigenlijk gewoon elke dag kerst zou moeten zijn. Vind je ook niet? Alleen dan niet elke dag taart eten hoor, dat gaat niet goed!

Ingrediënten:

Voor de cake:

  1. 350 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 350 gram suiker
  3. 100 ml zonnebloemolie
  4. 300 ml water
  5. 1 tl. vanille-extract
  6. 1/4 tl. zout

Voor de vulling:

  1. 2 koppen koffie
  2. 2 pakjes kokosmelk van de toko van het merk Kara (of biologische fair trade kokosmelk die minimaal zes uur in de koelkast heeft gestaan)
  3. 1 el. oploskoffie
  4. robuuste koeken van LU
  5. 100 gram pure chocolade (fair trade)

Voor de topping:

  1. 1 blik Fair Trade kokosmelk die minimaal zes uur in de koelkast heeft gestaan
  2. cacaopoeder
  3. 1 reep pure chocolade (fair trade)

Overige benodigdheden:

  1. rechthoekig cakeblik
  2. puddingvorm of grote kom
  3. vershoudfolie

Maak eerst de cake. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Mix de droge ingrediënten door elkaar en roer dan de natte ingrediënten erdoor tot een glad beslag. Giet het beslag in een rechthoekig cakeblik bedekt met bakpapier en bak de cake in 45 minuten in de oven goudbruin. Laat de cake een uur afkoelen en snijd vervolgens in plakken.

Dip de plakken cake in een schaal met de twee koppen koffie. Bekleed een puddingvorm of een grote kom met vershoudfolie en bekleed deze met de in koffie gedrenkte cake. Houd drie a vier plakken cake over om de taart later mee af te dekken. Ze de vorm in de koelkast. Doe de kokos cream (of de hard geworden kokos uit de koelkast) kokos in een kom. Klop dit samen met de oploskoffie middels een handmixer tot een dikke slagroom. Verkruimel vijf robuuste koeken door de kokosslagroom. Doe dit mengsel in de vorm bij de cake en zet weer terug in de koelkast. Smelt de pure chocola voorzichtig au bain marie of in de magnetron. Pak weer een pakje kokos cream (of hardgeworden kokosmelk uit de koelkast), klop het op met de handmixer en roer de gesmolten chocola erdoor. Doe dit mengsel weer in de vorm en dek het geheel af met de overgebleven in koffie gedrenkte cake. Leg folie over de cake, en ze het in de koelkast met een plat bord erop, eventueel verzwaard met een blik bonen. Laat de taart minimaal zes uur rusten in de koelkast.

Haal de folie van de bovenkant en stort de taart op een plat bord. Klop het derde blik kokosmelk op en bestrijk de taart geheel met de room. Bestrooi met cacao poeder zodat de taart er strak uitziet. Rasp de chocolade en bestrooi de taart hiermee. Voor de versiering kan je vier sterren uit bakpapier knippen en deze op de kokosroom plakken voordat je de cacaopoeder eroverheen strooit. Haal de bakpapieren sterren er voorzichtig af als alle toppings erop zitten. Lekker met een kopje soja chocolademelk met plantaardige slagroom!

Bereidingstijd: 10 minuten cakemix + 30 minuten oven + 40 minuten maken taart + 3 uur opstijven in koelkast.

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij willen graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, omwille van de dieren, volksgezondheid, het milieu en een betere voedselverdeling.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Deel '12x goed nieuws voor de vegan beweging' op Facebook en/of Twitter: