Het succes van de "Ik ben een vegaburger" campagne!

Zoals zovele vegetariërs en veganisten was ik nogal verbouwereerd over de Kamervragen van de VVD over vegaburgers, schnitzels en worsten. Je weet wel, #schnitzelgate. Ik had het erover met iemand en we grapten: "Ja, maar wij zijn toch ook vega burgers?!"

Toen dacht ik: kunnen we daar niet iets mee doen? Voorzitter Robin kwam vervolgens op een topidee, namelijk om een "Ik ben een vegaburger" Facebook profielfoto frame te maken die mensen zelf op hun Facebook kunnen zetten. En dat sloeg best wel aan! Op de site waar je het frame kan krijgen staat dat er 710 keer een vegaburger-profielfoto is aangemaakt. De site is echter wel een beetje onhandig, dus we gaan er vanuit dat de helft hiervan daadwerkelijk is ingevegaburgerd.

Toch een succes: honderden vegaburgers die opstonden en hun identiteit bekend maakten. Ik heb mijn profielfoto nog steeds, want het is zo'n leuk en vrolijk statement! Zie ook het filmpje dat we met een paar bugerbazen (bekende vegans) hebben opgenomen. En het ontwerp is natuurlijk erg stoer, met dank aan Tom Zwarts van VeganAnimal.nl.  

Ik had een persbericht uitgestuurd en werd geïnterviewd door Amsterdam FM. Het interview kan je hier beluisteren. Hoewel ik stiekem had gehoopt dat het nog tot iets groters uit zou groeien en bijvoorbeeld door Hart van Nederland, RTL Boulevard, de Metro en de Telegraaf zou worden opgepikt ben ik alsnog hartstikke blij en tevreden met deze leuke actie. Die begon met een grapje, maar een statement werd van honderden mensen die hun vriendenkring lieten zien waar ze voor staan, namelijk een vrolijke vega wereld! 

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet