Waarom juist nu plantaardig eten...?!

Velen van ons worden in deze donkere tijden af en toe een beetje wanhopig als we kijken naar de situatie in de wereldpolitiek: extreem rechtse leiders die op staan en die chaos en onrust lijken te creëren. Ik zie het in het geboorteland van mijn moeder, Polen: de huidige regering lijkt terug te willen gaan naar de middeleeuwen en doet dit op zo'n gemene manier dat de helft van de Polen het niet eens door heeft. Ik keek een documentaire over de Oekraïne en zag dat veel mensen daar in 2014 vredig demonstreerden voor aansluiting bij de EU, terwijl hun corrupte president extreem geweld inzette tegen het eigen volk. Brexit, Trump, Wilders, Le Pen, maar ook Poetin, religieuze fundamentalisten en terrorisme: allemaal zaken die de internationale stabiliteit bedreigen en daarmee de hoop op een betere wereld bijna doen wegsmelten als de ijskappen op de Noordpool. Bijna.

Want hoewel je je natuurlijk kan aansluiten bij demonstraties (doen!), kan je ook heel eenvoudig elke dag, met elke maaltijd een keuze maken die veel sterker is dan de acties van de mensen die vrijheden, compassie, vrede en vooruitgang willen inperken.

Je kan namelijk kiezen voor een maaltijd die uiting geeft aan vrijheid, compassie, vrede en vooruitgang. Een maaltijd waarvoor geen dieren zijn gebruikt en van het leven beroofd. Een maaltijd die geen enorme aanslag pleegt op de mondiale zoetwatervoorraad. Een maaltijd die zodoende meer rekening houdt met het gegeven dat er ooit conflicten zullen zijn over dit onbetaalbare zoete water. Een maaltijd die de ijskappen niet doet smelten omdat er enorme hoeveelheden methaan en lachgas de atmosfeer in worden geboerd. Een maaltijd waarvoor geen waardevolle granen worden opgeofferd, terwijl dit hongerige kinderen had kunnen voeden. Een maaltijd die jouw lichaam beter voedt, waardoor je zelf ook sterker in het leven staat.

Wanneer jij je machteloos voelt en denkt dat je niets kan veranderen aan het onrecht in deze wereld... weet dan dat jij met elke maaltijd kan kiezen voor een betere wereld. Die kracht heb jij! Elke keer dat je kiest voor een plantaardige maaltijd, is dat een keuze van hoop. Iets dat jij concreet kan doen. Een kleine moeite en een groot gebaar! Een heldendaad. En... plantaardig eten is absoluut dé lekkerste manier om de wereld te verbeteren! Geniet ervan. :)

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet