Wat heb ik geleerd van VeggieWorld?

Foto gemaakt door Alfons Spoler.

Dit jaar was ik weer op VeggieWorld, maar niet zomaar als bezoeker. Voorzitter Robin stelde voor om een stand te nemen dit jaar. Dus dat deden we. Wat heb ik hier van geleerd?

1. Enorm respect voor alle standhouders, de ondernemers en initiatiefnemers die werken aan het vega aanbod in ons land. Zonder goede alternatieve voor dierlijke producten zouden we nergens zijn. Bedankt allemaal!!

2. Er waren veel non-vegans! Ik schrok er bijna van. "Ben je vegetarier?" vroeg ik standaard. Als iemand dan zei: "Ik eet nog gewoon vlees", dan moest ik mezelf even bij elkaar rapen om vervolgens enthousiast mijn kennis als vegan te delen met deze geinteresseerde. Wat een fijne verrassing dat zoveel mensen geinteresseerd zijn in vega!

3. Het viel me ook op dat er veel sportieve mensen waren. Heuse spierbundels kwamen bij onze stand vertellen dat ze vegan waren. Ik was erg onder de indruk van deze stoere mannen en vrouwen!

4. Veel mensen kenden onze campagne van Facebook of doordat ze onze posters in het echte leven hadden gezien op een treinstation of bushalte. We waren enorm verheugd dat maar liefst 32 mensen donateur werden!  Dit geeft ons een goede basis om in ieder geval de kosten voor de website, het nieuwsbriefsystmeem en zakelijke kosten te dekken. Van hieruit willen we graag verder groeien, zodat we elke maand guerrilla campagnes kunnen doen! 

5. Voorzitter Robin is ontzettend goed met mensen, na zijn lezing kwamen mensen enthousiast naar onze stand om Robins boek te bekijken en meer vragen te stellen. Hij geeft ook gewoon hele goede, bruikbare informatie en dat nog eens op een uitermate vriendelijke en laagdrempelige wijze!

6. En dan Sanne. Wat ben ik onder de indruk van deze powervrouw. Wat een lief, behulpzaam, vrolijk, stoer en sterk persoon! Ik noem haar wel 'de Nederlandse Patrik Baboumian', want ze is Nederlands kampioen powerlifting, maar daarnaast ook nog een zo bescheiden en down to earth als Patrik. Wat een enorm aanwinst is Sanne voor de vegan wereld! 

7. Veel mensen kenden Cilla en Tom. Het kwam meerdere keren voor dat iemand zei: "Ik ken die vrouw!" bij het zien van Cilla's poster op onze stand. Over Tom zeiden meerdere dames dat ze hem een hele mooie man vonden. Deze twee gaan het nog ver schoppen als bekende vegans, let maar op!

8. Fedor was zondag ook even bij onze stand en het werd wel weer duidelijk, deze man is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen! 

9. Oud-Utopianen Rowena, Ruud en Do kwamen zaterdag langs! Echt enorm tof dat ze tijd maakten in hun drukke schema om naar VeggieWorld te komen. Ze horen hier natuurlijk ook gewoon thuis, want ze zijn vega(n)! En zo lief en gezellig. We hebben gelachen met elkaar, deze mensen wil ik vaker zien. Ook echte aanwinsten voor de vegan wereld en voor de dieren. 

10. En dan last but not least: ik heb geleerd dat mijn man nog geweldiger is dan ik dacht! Hij speelde drie liedjes bij Vegan Church, maar daar bleef het niet bij.... Op Facebook verscheen een filmpje hoe hij meedeed aan het zorgeloos dansen bij de theaterviering. Als een baas. Heerlijk! Ik was wel verbaasd over de reacties op het filmpje en Vegan Church: dit initiatief lijkt soms een beetje buiten de boot te vallen in het vegan wereldje omdat ze gelovig zijn. Maar we moeten zeker niet onderschatten wat ze allemaal doen voor veganisme binnen Christelijke kringen (waar ze ook weer net een beetje buiten de boot vallen omdat ze vegan zijn). De oprichters van Vegan Church -Sandra, Anja en Gitta- zijn mensen die ik bewonder en een warm hart toedraag. 

Kortom: het was een weekend met veel indrukken, met enorm veel lieve mensen en lekker eten, waar ik helaas te weinig van heb kunnen proeven... Volgend jaar toch maar weer als bezoeker of gewoon dapper met een stand? We zullen zien... Bedankt allemaal (ook Viva las Vega's en alle geweldige vrijwilligers!) voor deze mooie ervaring! 

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet