Pasen zonder ei? Eitje!

Of je Pasen nou met je familie viert, lekker alleen thuis of helemaal niet: deze twee eivrije recepten moet je echt proberen! Moet gewoon. Echt.


Eiersalade van Maza's hummus en tofu!

Ingredienten voor 4 personen:

- 1 bakje hummus naturel van Maza

- 200 gram tofu

- 1/4 theelepel zwart zout/kala namak (kan je kopen bij een toko)

- 3 tot 4 drupjes Maggi

Knijp de tofu fijn zodat er vocht uitkomt, doe dit boven een kom en gooi het vocht weg. Als er geen vocht meer uit de tofu komt, verkruimel de tofu dan in kleine brokjes. Schep de hummus in een schaaltje en roer de tofu, het zwarte zout en een drupje Maggi door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zwart zout en Maggi toe naar smaak. Serveer in een mooi schaaltje en garneer eventueel met bieslook of paprikapoeder. Lekker op (stok)brood, toast, bagels, crackers en matze crackers.


Gebakken eitje... ehh tofu!

Ingredienten voor 4 personen:

- 400 gram tofu

- 1 theelepel kurkuma

- 1/4 theelepel zwart zout/kala namak (kan je kopen bij een toko)

- 6 tot 8 drupjes Maggi

- 2 eetlepels olijfolie

Snijd de tofu in plakken (om het extra feestelijk te maken kan je ze in hartjes uitsnijden zoals wij voor de foto hebben gedaan en de overgebleven tofu gebruiken voor de eiersalade of gewoon los opbakken tot roergebakken ei... ehh tofu!). Bestrooi de plakken aan beide kanten met een beetje kurkuma, dan worden ze geel. Probeer trouwens niet te knoeien met kurkuma, want alles kleurt geel. Kurkuma is overigens mega gezond. Bak de plakken tofu in een hete koekenpan met olijfolie en sprenkel over beide kanten een beetje zwart zout en Maggi. Heerlijk op een bolletje, stokbrood of op toast. Of gewoon zo.

Ander lekkers en feestelijks voor op de Paastafel:

- Matzecrackers, zo lekker! Met onze eiersalade, maar ook heerlijk met bijvoorbeeld hagelslag!

- Kiwi's in eierdopjes. Mijn Poolse oma vroeg: Pasen zonder eieren, hoe moet dat nu? Nou, we zetten gewoon iets anders leuks op tafel, dat nog eens gezonder is en er veel gezelliger uitziet.

- Breekbrood, wel zo gezellig om brood te delen toch? Of kies gewoon voor ander heerlijk brood, volkoren is daarnaast natuurlijk altijd goed om het feestje toch nog een beetje gezond te houden.

- De awesome lactose-vrije croissantjes van Daneroll.

- Jam. Hoort er ook gewoon bij. Lekker op je croissant.

- Denk daarnaast aan avocado, tomaat, komkommer, vega pateetjes en boterhamworst (bijvoorbeeld van De Vegetarische Slager of Kips), pindakaas, hagelslag, Speculoos, banaan, vega boterhamworst en plantaardige kaas van Violife.

Overtuig jezelf en je familie of vrienden dat een eivrij Pasen super duper amazing is!


Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet