Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:
1. Bokjes betalen de prijs voor geitenkaas
Ok, dit is natuurlijk geen leuk nieuwtje, maar het is wel goed dat Hart van Nederland bericht over hoe slecht bokjes worden behandeld. Vaak wordt geitenkaas gezien als een alternatief voor vlees. Helaas gaan er voor geitenkaas ook dieren dood: bokjes hebben namelijk geen functie, ze geven immers geen melk. Ze zijn gewoonweg afval en worden vaak ook zo behandeld. Als je eenmaal weet hoe verdrietig het proces achter de productie van geitenkaas is, dan geniet je toch meer van een plantaardige maaltijd, zonder dierlijke producten.
2. Nederlanders drinken steeds minder melk
Gelukkig zijn steeds minder kalfjes het slachtoffer van de melkindustrie: in Nederland kiezen steeds meer mensen voor een veganistisch dieet, er zijn dus steeds meer 'melkweigeraars'. Dat klinkt negatief, maar het juist erg positief voor de dieren, het milieu en volksgezondheid! En gelukkig zijn er steeds meer lekkere plantaardige alternatieven voor zuivel.
3. HAK hackt McDonalds: Herman den Blijker deelt gratis bonenburgers- en worsten uit
De HAK Drive: klik op de link hierboven om het filmpje te bekijken dat HAK maakte op #daghamburgerdag. Het ziet er erg gezellig, grappig en smakelijk uit en wij staan te popelen om die zwarte bonenworst eens uit te proberen! Te koop bij de Jumbo.
4. Grote supermarktketen opent vleesvrij filiaal
Coop, de belangrijkste supermarktketen in Zwitserland, heeft een eerste vestiging geopend waar geen vlees te koop is. De supermarkt ziet dat er steeds meer vraag is naar vleesvervangers en zuivelvervangers en besloot zelf de eerste te zijn met de supermarkt van de toekomst! Te gek!
5. Remia introduceert een nieuwe vegan mayonaise
Remia had al een eivrije mayonaise: Mayolijn. Blijkbaar ziet Remia toekomst in plantaardig eten, want ze hebben nog een eivrije mayonaise ontwikkeld die echte fijnproevers kan bekoren: Like!Mayo. Foodprofessionals vonden zelfs dat deze eivrije mayo niet te onderscheiden was van mayonaise gemaakt van ei. Dus nu rest de vraag: wanneer wordt mayo gemaakt van ei definitief ingeruild voor de toekomstbestendige eivrije mayo?
6. Nederlandse chef kok wint internationale vega kookwedstrijd
Kenden jullie de internationale kookwedstrijd 'The Vegetarian Chance' al? Dit jaar was de vierde editie en Nederlandse chef kok Gijs Kemmeren heeft gewonnen. Hij maakte een vegan voorgerecht en een vegetarisch hoofdgerecht. "Ik wil af van de clichés en probeer vegetarisch eten op een hoog culinair niveau te presenteren", aldus chef kok Gijs.
7. Er is een nieuw 100% plantaardig kookboek uitgekomen: Vegan for Friends
Dit is echt een kookboek waar ik erg gelukkig van word, het is geschreven door chef kok Alexander Gershberg die vegan eten echt sexy maakt! In zijn boek komen verschillende culturen aan bod, want hij is zelf geboren in Rusland, opgegroeid in Israel en later verhuisd naar Nederland. Klik op de link voor mijn review van dit boek.
8. Wij deden een reclamecampagne in een groot winkelcentrum
In winkelcentrum City Plaza Nieuwegein lieten wij op zeven grote digitale schermen een reclame-uiting plaatsen met daarop heel groot ons logo en daarna een prachtige foto van een vegaburger met daarbij de leus "Ontdek de smaak van plantaardig eten". Samen met de supermarkten zijn we nu aan het kijken naar het effect: de Albert Heijn op die plek heeft gedurende deze week meer vleesvervangers verkocht dan de week ervoor, dus het lijkt erop dat we mensen hebben geinspireerd om eens te gaan voor vega!
9. Vegan buurtbarbecue valt in de smaak
Klein nieuws, dat toch groots is: buurtbewoners in Hasselt kregen van de stad een 100% plantaardig straatfeest cadeau omdat ze een wedstrijd hadden gewonnen. De bewoners waren aangenaam verrast door de smakelijk barbecue en hapjes: "Het was heerlijk, want men kon kiezen uit verschillende soorten salades, dressing, gebakken groenten, aardappelen - waarvan de zoete er als beste uitkwamen - een paar soorten tofu en vleesvervangers. De mensen vonden het zeer lekker en sommigen onder hen gaan het ook bij hen thuis eens proberen."
10. Glamour is fan van vegaburgers!
Op #daghamburgerdag deed magazine Glamour verslag van zes plekken in Nederland waar je de lekkerste vegaburgers kan eten. En ik moet zeggen: als ik hiernaar kijk loopt het water me in de mond!
Sat, 03 June
Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:
Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.
Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!
Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!
Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:
Deel 'Als je in de spiegel kijkt, zie je precies hoeveel zuivel je nodig hebt' op Facebook en/of Twitter:
Deel '1 kilo rundvlees kost 15.000 liter zoet water en dat is een groot probleem' op Facebook en Twitter:
Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter: