Dit zijn de vijf lekkerste!

Lekkere vleesvervangers kunnen enorm helpen om voor (meer) plantaardig eten te gaan. Want je hoeft niets te missen. Kies dan wel de lekkerste uit! Zie hier onze vijf favorieten die absoluut de moeite waard zijn!

1. Krokante kipschnitzel van Vivera

Vergeet de McChicken, deze moet je hebben: de vega kipschnitzel van Vivera. Echt zo lekker op een hamburgerbroodje, in reepjes gesneden in een wrap, of gewoon bij je aardappels en groente. We hoeven hier verder niet veel over te zeggen, behalve: gaat dat proeven! Verkrijgbaar bij Jumbo, AH, Dirk van de Broek, Plus en Deen.


2. Gehakt van Garden Gourmet

Met dit smakelijke vegetarische gehakt kan je alle kanten op: spaghetti bolognese, lasagne, chili con carne, een zuurkoolschotel met gehakt, door een ander (roer)bakgerecht of bijvoorbeeld als het klassieke Amerikaanse broodje, de Sloppy Joe! Verkrijgbaar bij de AH, maar bij vrijwel elke supermarkt kan je ander vega gehakt kopen.


3. Kipstuckjes van de Vegetarische Slager

Deze kipstuckjes weerstaan elke keer de test: als je dit aan de vleesetende familie of vrienden voorschotelt hebben ze geen vermoeden dat er geen kip te pas kwam aan de maaltijd. Heerlijk in een gerecht met kip (bijvoorbeeld rijst met curry of een ander wokgerecht), maar ook gewoon zo gebakken op een broodje of bij de maaltijd. En met een beslagje eromheen kan je zo de Kentucky Friend Chicken wegconcurreren! Verkrijgbaar bij AH, Jumbo, Plus en Boni supermarkten.


4. Verse plantaardige burger van AH huismerk

Deze hamburger ziet er uit als een echte hamburger, gemaakt van rauw vlees. Als je 'm bakt wordt ie niet superbruin, maar wel superlekker! Deze burger smaakt echt naar gegrild rundvlees (bijna te echt als je al lang vega bent!) en zou zo de Whopper van z'n troon kunnen stoten. Verkrijgbaar bij de AH. Bij elke andere supermarkt kan je andere vegaburgers kopen.


5. Pastinaak Carré van SoFine

Deze is te gek, want deze pastinaak carré doet een beetje denken aan een fish filet. Heerlijk op een hamburgerbroodje met bijvoorbeeld een sausje van ongezoete sojayoghurt, augurk en Mayolijn. Of gewoon lekker bij je aardappels en groente, of in stukjes in een wrap of taco. Verkrijgbaar bij de Jumbo, Spar en Vomar.

En er is nog zoveel meer!

Albert Heijn: bij de Albert Heijn vind je het hele assortiment van Garden Gourmet zoals gehakt, falafel, allerlei burgers, worstjes, nuggets, maar ook broodbeleg. Deze producten zijn alleen bij de Albert Heijn te koop en nergens anders. Bij de AH vind je ook producten van de Vegetarische Slager (kipstuckjes, speckjes, gehaktballen, worstjes en broodbeleg) en vleesvervangers onder het huismerk (burgers, gekruide tofustukjes, blok tofu, biologische producten en meer). Er zijn meestal ook een paar producten van Vivera te vinden (de kipstukcjes, kipschnitzel en de zigeunerschnitzel).

Jumbo: bij de Jumbo vind je de producten van Vivera (kipstukcjes, kipschnitzel, zigeunerschnitzel, pulled veggie, en meer), Goodbite (burgers, gehaktballen, spekjes, rookworst en braadworst), SoFine (spinazieschnitzels, broccoliburgers, pastinaak carrés en meer), de Vegetarische Slager (kipstuckjes, spekjes, burgers, worstjes), maar ook de bonenburgers- en balletjes van BOON, bonenburgers- en worst van HAK, nuggets en vegan vissticks Woezel & Pip en diverse producten onder het Jumbo huismerk. Bij Jumbo zijn er echt veel diverse merken te vinden. Ook kan je hier terecht voor tempeh.

Plus: bij de Plus vind je het assortiment van Vivera (kipstukcjes, kipsschnitzel, zigeunerschnitzel, maar ook champignonburger, groene bonenburger, kipstukcjes chili lemon, pompoen-aardappelburger en meer bijzonders). Ook vind je hier enkele andere merken zoals de Vegetarische Slager.

Dirk van de Broek: bij de Dirk vind je het assortiment van Vivera (kipstukcjes, kipschnitzel, zigeunerschnitzel, familypack shoarma en meer).

Lidl: bij de Lidl vind je vegetarische worstjes, burgers en stukjes van het merk My Best Veggie. Aanrader: de vegan filets!

Deen: bij de Deen vind je vleesvervangers van Goodbite (met zelfs de vegan kaasburger in het assortiment!), Quorn en Vivera.

Er zijn natuurlijk nog veel meer supermarkten... Als jij een andere supermarkt dan hierboven bij jou in de buurt hebt, ga dan vooral op avontuur uit: welke vleesvervangers hebben ze allemaal en welke vind jij het lekkerst? We horen het graag van je op onze Facebookpagina!

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet