Oproep aan Lidl: neem vegan producten vast op in assortiment

Lidl is -bij mijn weten- dé supermarkt die vega(n) producten het meest actief promoot. Ok, ze promoten vlees ook enorm veel en dat is een slechte zaak, maar die vegan producten, yeah!

Alleen is de vegan feestvreugde helaas vaak tijdelijk...

Vegan pizza’s: "Die zijn allang uitverkocht"

Deze maand verkocht Lidl bijvoorbeeld twee soorten vegan pizza! Maar toen ik vorige week naar de Lidl bij mijn ouders in de buurt ging, waren ze '"allang uitverkocht en het was een tijdelijke actie'". Leuk nieuws natuurlijk dat ze zo populair waren, maar ik heb ze niet eens kunnen proeven. 


Vegan filetlapjes: "Sorry meneer, het was een tijdelijke actie"

Van de zomer had de Lidl gedacht aan de vega(n) bbq-er. Ze hadden onder andere heerlijke vegan filetlapjes. Mijn schoonouders waren hooked. Ze reisden stad en land af op zoek naar de filetlapjes. Helaas waren ze in geen enkel filiaal meer verkrijgbaar, want dit was ook zo'n tijdelijke actie.

Dit is eigenlijk mensen blij maken met een dooie mus. En bij vegans moet je dus echt niet aankomen met een dooie mus.. 


Vegetarische salami: "Die was echt lekker!"

Voor de feestdagen ging ik ook naar de Lidl bij mijn ouders in de buurt en daar kwam ik hun buurvrouw tegen. Ze zocht naar vegan snacks en vroeg mij om hulp. Ze zei toen ook dat de Lidl een keer heerlijke vegetarische salami voor op brood verkocht. Maar dat was dus ook al in een ver verleden, je raadt het al: een tijdelijke actie. 


Lidl België goes vegan 

In België lieten vega(n) klanten het er niet bij zitten: 1500 klanten mailden de Lidl dat ze baalden dat de vega(n) actieproducten maar tijdelijk verkrijgbaar waren. Lidl België besloot daarop om zeventien vega(n) producten permanent op te nemen in het assortiment. Dat is nog eens klantvriendelijk! 

Hopelijk volgt Lidl Nederland gauw dit voorbeeld! 

Wil jij ook dat Lidl Nederland de vegan pizza, vegan filetlapjes, vegetarische salami en meer vast opneemt in het assortiment? Stuur ze dan een berichtje of deel dit blog op hun Facebookpagina. 

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet