Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers

NOS kopt dat de groei van vleesvervangermarkt het 'einde van het vleestijdperk' is, RTL Z schrijft dat vleesvervangers in toenemende mate scoren op smaak en vegan vleeschproducent Beyond Meat zag haar aandelen in één dag meer dan verdubbelen in waarde.

Dit soort nieuws maakt ook de vleeseter ongetwijfeld nieuwsgierig. Maar welke vleesvervangers zou ik de vleesliefhebber nou écht aanraden?

Klik op de foto's voor meer informatie over de producten.


10. SoFine SoFish Fillets

Net nieuw en nu al in de top 10. Geen vlees-, maar visvervanger! Deze is enorm vis-achtig. Ik vind deze zelf meer lijken op makreel dan op zalm. Zoveel zelfs, dat ik het bijna griezelig vind.


Een persoonlijke tip: maak er eens een vissalade van. Bereid de Fillets in de oven, pluk het met een vork uit elkaar en meng dit met fijngesneden uit, bleekselderij, paprika en Maza hummus naturel naar smaak. Geniet!  

9. Vivera krokante kipschnitzel

Hier kan ik kort over zijn: gewoon heerlijk! Bij aardappels en groente, maar ook in reepjes gesneden in een wrap of in een pitabroodje of als een McChicken op een hamburgerbroodje. Easy.


8. Garden Gourmet vegetarisch gehakt

Ideaal voor pastasauzen, lasagne of ovenschotels met gehakt. Waarom zou je nog de dierlijke variant kopen als niemand het verschil proeft?


7. De Vegetarische Slager kipstuckjes

Deze zijn puur gebakken gewoon heerlijk met aardappels en groenten, maar ook perfect te verwerken in allerlei kip-gerechten. Maak wel eerst de saus en voeg de kipstuckjes pas later toe zodat ze hun stevige bite behouden.


Klik op de foto's voor meer informatie over de producten.

6. AH verse plantaardige burger

Fantastische rundvlees-achtige burger. Smullen op een hamburgerbroodje met mayo, ketchup, ui, sla en tomaat. McDonalds, eat your heart out.


5. Jumbo plantaardige reepjes gyros

Heerlijk op een pitabroodje met knoflooksaus, komkommer en sla. Gewoon doen.


4. Veggie4U spek

Deze is online te bestellen bij Veggie4U en echt zo de moeite waard voor een tofu-eitje met spek of een BLT sandwich! Zie hier het favoriete recept van mijn vriend met deze vegan spek.


3. Gehaktballetjes van Aldi

Deze smaken zo erg naar varkensvlees dat ik ze niet eens lust. Need I say more?


2. Unox vegetarische paté

Heerlijk ouderwets, maar dan zonder dier. Deze vegan paté is heerlijk op je broodje: smeren en smullen maar.

1. Naturli gehakt

Ik weet nog dat ik tien jaar geleden vega-ballen maakte van champignons. Mijn vader was echt onaangenaam verrast toen hij zijn tanden hierin zette. Maar inmiddels maak ik steevast gehaktballen van Naturli's gehakt als m'n ouders op bezoek komen. En iedereen vindt het onwijs lekker. Daarom Naturli met stip op nummer 1 voor mij!


Bereidingswijze: meng het Naturli gehakt met 3/4e zakje gehaktkruiden en draai er zes ballen van. Verwarm margarine in een pan en bak de ballen bruin. Voeg dan wat water en de resterende 1/4e van de gehaktkruiden toe om een jus te maken. Eet smakelijk!

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel 'Top 10 vleesvervangers voor vleesliefhebbers' op Facebook en/of Twitter:

Tweet

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de milieu- en gezondheidsnadelen van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd en verleid worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!Deel 'Soja of vlees - wat is duurzamer?' op Facebook en/of Twitter:

Tweet
Tweet
Tweet

Deel 'Verbied vleesreclames, en wel zo snel mogelijk' op Facebook en/of Twitter:

Tweet