Honderden steunbetuigingen voor Boxtel-dierenactivisten

Still uit een van de filmbeelden van de stal in Boxtel.

Honderden mensen betuigen hun steun aan de dierenactivisten van Meat the Victims, welke op maandag 13 mei een varkensstal bezetten. De activisten worden in de steunbetuigingen onder andere moedig en helden genoemd. In veel reacties wordt daarnaast de hoop uitgesproken dat de veehouderij in de toekomst niet meer bestaat.

Kannibalisme

Het idee voor de steunbetuigingen komt van Robin Schaper, voorzitter van stichting Even Geen Vlees: "Deze activisten verdienen meer respect dan ze op dit moment krijgen." Uit beelden van de activisten blijkt dat de activisten van Meat the Victims onder andere een biggetje hadden gered van kannibalisme. Ze mochten het biggetje uiteindelijk niet meenemen om verdere zorg aan te verlenen. Wat er verder met het biggetje is gebeurd, is onbekend.

Voormalig dierenarts Marc Bracke vraagt zich op Twitter af hoelang het in de praktijk zou duren voordat het biggetje gered zou worden als de activisten er niet waren geweest: 'Als boeren zeggen dat 'de best mogelijke zorg' betekent dat varkens twee keer per dag bekeken worden, dan duurt het misschien wel twaalf uur voordat een slachtoffer wordt gered. Is dit acceptabel? Ik denk het absoluut niet.'


Still uit een van de filmbeelden van de stal in Boxtel.

Impact

De activisten geven aan dat ze de psychische impact van het dierenleed en de arrestaties voor lief nemen om de slachtoffers van de veehouderij zichtbaar te maken: "De impact op onze levens is niks vergeleken bij wat deze dieren doormaken. We hadden echter niet gerekend op de schade die werd toegebracht aan onze auto's en de publieke opinie die overwegend aan de kant van de varkensbaron staat, ondanks de door ons geconstateerde misstanden." vertelt Amon Havers, een van de activisten. Amon was zelf niet in de stal aanwezig, maar toch was zijn auto zwaar beschadigd door boze veehouders.

Drie auto's van de activisten zijn total loss en bij een vierde waren de ruiten ingeslagen en banden lek gestoken. De schade wordt in totaal geraamd op 50.000,- euro. Er is inmiddels 11.000,- euro opgehaald in een inzamelingsactie.

De steunbetuigingen voor Meat the Victims zijn te lezen op: evengeenvlees.nl/MeattheVictims

Help jij ons werk mogelijk te maken? Doe dan een donatie of word donateur van stichting Even Geen Vlees:


Deel '10x waarom vegan food de toekomst heeft' op Facebook en/of Twitter:

Hoi! Ik ben Armanda, oprichtster van stichting Even Geen Vlees. Wij houden ons bezig met de beeldvorming rond vlees versus vegan. Er is meer transparantie nodig over de schaduwkanten van dierlijke producten, zodat mensen weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarnaast willen we graag meer reclame voor de plantaardige leefstijl, zodat mensen geïnspireerd worden om betere voedselkeuzes te maken.

Op dit blog lees je wat mij zoal opvalt en bezighoudt. Leuk dat je meeleest en natuurlijk leuk als je af en toe eens een blog deelt. Groetjes en veel leesplezier!

Volg me ook op Facebook, Twitter en/of Instagram!