Al het werk wordt vrijwillig gedaan. Uw donatie wordt zodoende zo effectief mogelijk ingezet.

ALGEMEEN NUT BEOGENDE INSTELLING

Stichting Even Geen Vlees heeft de status van algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat betekent dat giften aan Even Geen Vlees aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Een ANBI heeft een publicatieplicht van de gegevens en beleid, dus bij deze!

Naam: Stichting Even Geen Vlees
Vestigingsadres: Prinsengracht 79L, Amsterdam
RSIN/fiscaal nummer: 856382267

De stichting heeft ten doel: a. het stimuleren van mensen om minder vlees en andere dierlijke producten te eten, ten behoeve van een duurzame, diervriendelijke en humane samenleving. b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door: a. het informeren van mensen over de nadelen van vlees eten en de voordelen van geen vlees eten. b. het initieren en uitvoeren van reclamecampagnes. De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. De bestuurders zijn onbezoldigd.

Het jaarverslag van 2016 vind je hier.

Het jaarverslag van 2017 vind je hier.


Chief Disrupion Officer: Armanda Govers

Armanda wil er alles aan doen om de transitie van dierlijk naar plantaardig eten te versnellen en heeft daarom stichting Even Geen Vlees opgericht. Een speerpunt en grote interesse is de beeldvorming over vlees versus vega. Armanda schrijft blogs, doet fact checks, dient klachten en verzoeken tot rectificatie in, beantwoordt mails, onderhoudt de website, Facebook, Twitter en Instagram account en ze lobbyt. En ze droomt ondertussen van prachtige vegan reclamecampagnes die mensen inspireren om te kiezen voor vegan food.

Mirjam: Academic Officer

Mirjam was tot voor kort onderzoeker op de afdeling klinische psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. In haar vrije tijd onderzoekt ze vooral wetenschappelijke artikelen over voeding en veganisme en waarom mensen kiezen voor vegan. Ze wil zich storten op de Vegan branche door haar eigen bedrijf te starten; ze biedt communicatietrainingen aan voor Vegan activisten en consultancy voor bedrijven die over willen stappen naar plantaardige catering. Wij zijn enorm blij met haar bijdragen aan het blog van Even Geen Vlees. Met haar academische achtergrond en haar passie voor schrijven is elk blog weer helemaal raak.


Gerjanne & Jan Harkes: Finance Officers

Gerjanne en Jan Harkes zijn getrouwd en een goed team. Samen verzorgen zij de boekhouding van stichting Even Geen Vlees. Gerjanne is in het dagelijks leven secretaresse en Jan Harkes is medewerker financiële administratie. Ze zijn zelf happy healthy vegans en willen zich op deze manier inzetten voor een betere wereld.

Heeft u vragen over uw donateurschap? U kunt Gerjanne en Jan Harkes administratie@evengeenvlees.nl.


Michelle: Design Officer

Michelle van Designs by Sea Goat is een getalenteerd ontwerpster die klaarstaat als we haar designskills nodig hebben. Zo ontwierp ze onder andere het logo voor onze campagne 'Onsje Minder Vleesreclame Alstublieft'. Michelle is een groot dierenliefhebber en doet regelmatig mee met demonstraties van de Kind Experience waarbij ze voorbijgangers informeren over het dierenleed dat schuilgaat achter allerlei dierlijke producten. Ook schreef ze onlangs een reactie aan het AD dat slachten niet bepaald een diervriendelijk gebeuren is. Haar brief werd geplaatst en heeft ongetwijfeld veel mensen aan het denken gezet.

Tarik: Marketing Officer

Tarik werkt als Google AdWords expert bij Echo Marketing. Voor de campagne 'Een onsje minder vleesreclame alstublieft' heeft hij een aantal succesvolle video's ingezet, waardoor veel mensen onze oproep voor een stop op vleesreclames te zien kregen en hiervoor tekenden. Tarik werd zelf vegan voor zijn gezondheid, want hij is heel sportief zoals je op de foto ziet. Plantaardig eten geeft hem meer energie. Tarik is ook ondernemer, hij heeft een webshop voor duurzame relatiegeschenken - die toevallig ook allemaal vegan zijn.