Al het werk wordt vrijwillig gedaan. Uw donatie wordt zodoende zo effectief mogelijk ingezet.

ALGEMEEN NUT BEOGENDE INSTELLING

Stichting Even Geen Vlees heeft de status van algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat betekent dat giften aan Even Geen Vlees aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Een ANBI heeft een publicatieplicht van de gegevens en beleid, dus bij deze!

Naam: Stichting Even Geen Vlees
Vestigingsadres: Prinsengracht 79L, Amsterdam
RSIN/fiscaal nummer: 856382267

De stichting heeft ten doel: a. het stimuleren van mensen om minder vlees en andere dierlijke producten te eten, ten behoeve van een duurzame, diervriendelijke en humane samenleving. b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door: a. het informeren van mensen over de nadelen van vlees eten en de voordelen van geen vlees eten. b. het initieren en uitvoeren van reclamecampagnes. De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. De bestuurders zijn onbezoldigd.

Het jaarverslag van 2016 vind je hier.

Het jaarverslag van 2017 vind je hier.


Armanda: Chief Disruption Officer

Armanda wil er alles aan doen om de transitie van dierlijk naar plantaardig eten te versnellen en heeft daarom stichting Even Geen Vlees opgericht. Een speerpunt en grote interesse is de beeldvorming over vlees versus vega. Armanda schrijft blogs, doet fact checks, dient klachten en verzoeken tot rectificatie in, beantwoordt mails, onderhoudt de website, Facebook, Twitter en Instagram account en ze lobbyt. En ze droomt ondertussen van prachtige vegan reclamecampagnes die mensen inspireren om te kiezen voor vegan food.

Mirjam: Academic Officer

Mirjam was tot voor kort onderzoeker op de afdeling klinische psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. In haar vrije tijd onderzoekt ze vooral wetenschappelijke artikelen over voeding en veganisme en waarom mensen kiezen voor vegan. Ze wil zich storten op de Vegan branche door haar eigen bedrijf te starten; ze biedt communicatietrainingen aan voor Vegan activisten en consultancy voor bedrijven die over willen stappen naar plantaardige catering. Wij zijn enorm blij met haar bijdragen aan het blog van Even Geen Vlees. Met haar academische achtergrond en haar passie voor schrijven is elk blog weer helemaal raak.

Tarik: Marketing Officer

Tarik werkt als Google AdWords expert bij Echo Marketing. Voor de campagne 'Een onsje minder vleesreclame alstublieft' heeft hij een aantal succesvolle video's ingezet, waardoor veel mensen onze oproep voor een stop op vleesreclames te zien kregen en hiervoor tekenden. Tarik werd zelf vegan voor zijn gezondheid, want hij is heel sportief zoals je op de foto ziet. Plantaardig eten geeft hem meer energie. Tarik is ook ondernemer, hij heeft een webshop voor duurzame relatiegeschenken - die toevallig ook allemaal vegan zijn.


Michelle: Design Officer

Michelle van Designs by Sea Goat is een getalenteerd ontwerpster die klaarstaat als we haar designskills nodig hebben. Zo ontwierp ze onder andere het logo voor onze campagne 'Onsje Minder Vleesreclame Alstublieft'. Michelle is een groot dierenliefhebber en doet regelmatig mee met demonstraties van de Kind Experience waarbij ze voorbijgangers informeren over het dierenleed dat schuilgaat achter allerlei dierlijke producten. Ook schreef ze onlangs een reactie aan het AD dat slachten niet bepaald een diervriendelijk gebeuren is. Haar brief werd geplaatst en heeft ongetwijfeld veel mensen aan het denken gezet.


Gerjanne & Jan Harkes: Finance Officers

Gerjanne en Jan Harkes zijn getrouwd en een goed team. Samen verzorgen zij de boekhouding van stichting Even Geen Vlees. Gerjanne is in het dagelijks leven secretaresse en Jan Harkes is medewerker financiële administratie. Ze zijn zelf happy healthy vegans en willen zich op deze manier inzetten voor een betere wereld.

Heeft u vragen over uw donateurschap? U kunt Gerjanne en Jan Harkes .

maak kennnis met het bestuur van stichting even geen vlees

Voorzitter: Robin Schaper


Robin Schaper is de auteur van het populaire boek Vlees is dood, lang leve groente. Een toegankelijk en wetenschappelijk onderbouwd boek dat rijk is aan zowel informatie als recepten, speciaal geschreven voor vleeseters die ervoor openstaan om hun overtuigingen op de proef te stellen.

Net als de meesten van ons is Robin geboren in een gezin waar vlees werd gegeten, maar toen het op vijfjarige leeftijd tot hem doordrong wat er met dieren gebeurde wilde hij hier niet meer aan meedoen. Hij werd hierdoor de eerste persoon in zijn omgeving die stopte met vlees eten. Later ontdekte hij ook de enorm positieve effecten van plantaardig eten op het gebied van gezondheid en milieu.

Door al deze argumenten te bundelen heeft hij al vele mensen geïnspireerd het plantaardige pad op te gaan, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mensen te inspireren! Volgens Robin is de belangrijkste stap hierin om op een laagdrempelige manier interesse te wekken voor het onderwerp, en dat is precies waar Even Geen Vlees zich op richt. Hij vindt het een eer om bij deze stichting betrokken te mogen zijn.

Secretaris: Catharina Janga
Catharina is een echte foodie: haar boekenkast staat vol met kookboeken, ze staat graag in de keuken en…. ze is gek op junkfood! Geen wonder dat ze een leven zonder vlees niet echt zag als een optie voor haar. Toen ze Marokkaanse Shepherd’s Pie proefde met een vegetarische gehaktbal, was ze dan ook zeer verbaasd dat dit een vegetarisch gerecht was. Vanaf dat moment stond ze open voor alles wat met deze leefstijl te maken had. Inmiddels is ze een expert op het gebied van het "veganiseren" van allerlei klassieke gerechten.

Catharina werkt als secretaresse op het ministerie van Economische Zaken op de afdeling Natuur & Biodiversiteit, waar ze haar collega's wijst op de gevolgen van vlees op het milieu. Want nog steeds wil de overheid de consumptie van vlees niet ontmoedigen.

Als secretaris van stichting Even Geen Vlees hoopt ze een impact te kunnen maken, zodat steeds meer mensen open staan voor de vleesvrije, "guilt free" leefstijl!

Penningmeester: Ab Govers


Ab is gepensioneerd rechter en weegt alle voor- en tegenargumenten goed af. Hoewel hij erg van vlees hield, staat hij 100% achter zijn keuze om geen vlees meer te eten. Hij is begaan met het milieu, met name klimaatverandering baart hem zorgen. Hij heeft de klimaatzaak op de voet gevolgd en was verheugd over de uitspraak van de rechter. Naast fossiele brandstoffen is de landbouw een belangrijk issue en Ab hoopt dat de overheid zich zal inspannen om de veestapel te verkleinen.

Na het bijwonen van een lezing van Dos WInkel van de Sea First Foundation besloten Ab en zijn vrouw ook om geen vis meer te eten, voor het behoud van het leven in de oceanen.

Een groot gedeelte van het jaar wonen ze beiden in Polen, waar ze hun vrienden verbazen met de smakelijk en gezonde vleesvrije leefstijl.

Als penningmeester van stichting Even Geen Vlees wil Ab bijdragen aan een duurzamere samenleving.