Als ik een passie had voor koken, dan zou ik een prachtig vegan foodblog opzetten. Om jullie zo allemaal heerlijke inspiratie voor in de keuken mee te geven. Maar helaas: ik ben geen keukenprinses. Wel heb ik even een paar machtig mooie kerstgerechten voor jou op een rijtje gezet, van foodbloggers. Voor het recept klik je op de foto.

Ik wens jou en je geliefden hele fijne, liefdevolle en smaakvolle feestdagen toe!

Als je gaat gourmetten, dan heb ik hier tips voor je op een rijtje gezet.

Machtig mooie kerstgerechten

Voorgerecht: gebakken oesterzwammen

De kracht van eenvoud! Gebakken oesterzwammen zijn zo megalekker. Ze zijn vlezig en geven echt die 'umami' die mensen zoeken als ze afkicken van vlees. Serveer dit als voorgerechtje en je zit gebakken. Klik op de foto voor het recept van Wateetjedanwel.

Hoofdgerecht: geplette aardappels

Geplette aardappels! Klinkt niet heel elegant he haha. Maar dit is echt zo lekker, en makkelijk ook nog eens. Je kookt aardappels in hun schil. Plet ze voorzichtig, doet er wat olijfolie over en peper en zout, en bakt ze nog even in de oven zodat ze lekker krokant worden. In het recept hieronder zijn ze ook nog eens gepimpt met pesto. Yum! Klik op de foto voor het recept van Minimalist Baker.

Hoofdgerecht: vegakip in roomsaus

Een van de beste vleesvervangers ooit is toch wel de kip van de Vegetarische Slager. Klik op de foto voor het feestelijke vegakiprecept van Wendy Walrabenstein. Makkelijk te maken, maar toch heerlijk lux, romig en rijk!

Hoofdgerecht: geroosterde wortels

Geroosterde groenten, dat hoort toch wel bij een traditioneel kerstdiner toch? Met deze gekleurde wortels maak je het extra speciaal. Klik op de foto voor het recept van Albert Heijn.

Hoofdgerecht: vegan stuffing

Echt Amerikaans: kalkoenvulling, maar dan zonder de kalkoen! Dit is in blokjes gesneden brood met ui, selderij, bouillon en verse kruiden en dan in de oven gebakken. Dit lijkt me nou een verrassend lekker bijgerecht! Klik op de foto voor het recept van Simple Vegan Blog.

Nagerecht: taart!

Even serieus, deze taart is toch super feestelijk? Ik heb zelf vele malen ook zo'n bombe gemaakt, maar dan met koffie/chocolade smaak. Zo lekker! Als je liever mijn 'mokkabombe' hebt, kijk dan hier voor het recept. Voor onderstaand recept van Albert Heijn: klik op de foto.

Nagerecht: vegg nog

Lekker Amerikaans: egg nog! Maar dan zonder ei he, dat is wel zo feestelijk en vrolijk. Deze is gemaakt met dadels en pecannoten, gezond en voedzaam dus! Klik op de foto voor het recept van This Rawesome Vegan Life.

Nagerecht: stokbrood met lekkers

Met de feestdagen blijf je maar tafelen en eten toch? Daarom mijn tip: zet nog lekker wat stokbrood met versgemaakte kruidenboter op tafel. Klik op de foto voor het recept van Wateetjedanwel.

Tip: zet ook Kips vega leverworst op tafel en eventueel kan je nog een kruidig cashew kaasje maken. Lekker vegan wijntje erbij en je waant je als een god in Frankrijk.