LEKKER SOCIAAL

Probeer in sociale situaties lekker te genieten van je eten, want het is een kans om jouw omgeving te laten zien dat vleesvrij/vegetarisch/vegan te gek is!

Tip: bedenk als je uit eten gaat van tevoren wat je graag wilt eten en bel eventueel met het restaurant of ze iets lekker voor je kunnen bereiden. Ze willen jou immers ook blij maken met lekker eten!

Tip: neem standaard iets te eten mee als je ergens naartoe gaat, of het nou brood & hummus, een vega-spies voor op de BBQ of een rol Oreo koekjes is zorg ervoor dat jij niets tekort komt en anderen kunnen proeven. Make it fun!

Zie hier onze favoriete vega uitgaans opties:

Bagels & Beans biedt heerlijke vegan bagels. Trakteer jezelf!


LaPlace heeft een uitgebreide saladebar en keuze uit heerlijke sapjes en smoothies. Een feestje voor als je even geen vlees eet.


Je leven is niet compleet als je de notorious sumoburger van de Vegan Junk Food Bar nog niet heb geproefd! Ze hebben inmiddels twee locaties in Amsterdam, ga erheen en neem al je (vleesetende) vrienden mee!


Als je in Amsterdam bent, ga dan zeker falafel halen bij Maoz (bijvoorbeeld op de Damrak of Albert Cuyp markt)! Je mag onbeperkt opscheppen bij de saladebar, echt een feest!


Een enorme aanrader voor als je lekker nieuw vegan voedsel wilt ontdekken: vegan festivals, pot lucks, workshops en evenementen. Houd VeganEvents.nl in de gaten voor alle grote en kleine vegan events.

Als je op een festival rond loopt, zoek dan naar Vleesch noch Visch of the Dutch Weed Burger voor het lekkerste vegetarische en 100% plantaardige festival voedsel! The Dutch Weed Burger is trouwens ook verkrijgbaar voor de horeca, dus vraag ernaar als je uit eten gaat.