Op deze pagina vindt u een overzicht van rapporten en documenten met betrekking tot milieu en de volksgezondheid.

The role of trade in the greenhouse gas footprints of EU diets, Universiy of Helsinki, 2018. Kern: lokale dierlijke producten veroorzaken veel meer broeikasgassen dan geïmporteerd plantaardig voedsel.

Dr Emma Roe presents new research on the relationship between men and meat, University of Southampton, 2018. Kern: mannen eten vooral vlees vanwege groepsdruk en het beeld dat mannen vlees horen te eten.

Reducing food's environmental impacts through producers, Oxford University, 2018. Kern: als we mondiaal zouden afstappen van vlees en zuivel, dan zou er 76% minder landbouwgrond nodig zijn.

Third of early deaths could be prevented by everyone giving up meat, Harvard says, artikel in The Telegraph, 2018. Kern: wetenschappers en artsen op het vlak van voeding en gezondheid geven aan dat de gezondheidsvoordelen van een (overwegend) plantaardig eetpatroon zwaar onderschat worden.

Grazed and Confused: Ruminating on cattle, grazing systems, methane, nitrous oxide, the soil carbon sequestration question – and what it all means for greenhouse gas emissions, Oxford University, 2017. Kern: grazend vee is net zo klimaatbelastend als regulier vlees. Natuurgebieden en wilde dieren zijn beter voor het klimaat dan weiden met koeien.

Plant-based diets could save millions of lives and dramatically cut greenhouse gas emissions, University of Oxford, 2016. Kern: per jaar zou er 1000 miljard doller op zorg en 570 miljard dollar op klimaatmaatregelen bespaard kunnen als men mondiaal zou overstappen op een plantaardig eetpatroon.