Van een agrarische ondernemer kreeg ik de blog van blogger ‘Boerin in Frankrijk’ doorgestuurd. Ik heb deze blog bekeken en wil hier uiteraard graag mijn reactie op geven. Om het wat makkelijker te maken, heb ik een uitgebreid artikel geschreven met daarin al mijn bevindingen. Ook reageer ik op diverse uitspraken en claims van de boerin.

In mijn video van deze week vertel je iets meer over de echte klimaatimpact van vlees. Het zal je niets verbazen, maar dit is een vrij complex verhaal. Waarin vele factoren een rol spelen en waarbij bijvoorbeeld nog geen (en niet voldoende) rekening wordt gehouden met de ademhaling (en daarmee uitstoot) van alle landbouwdieren op deze wereld. Wat mij betreft is het elimineren van de veehouderij is echt een gigantische kans voor het klimaat. Want willen we willen niet allemaal zo snel mogelijk stoppen met het uitstoten van CO2?

Ik ben benieuwd wat je van deze video vindt. Heb je nog vragen of andere opmerkingen? Laat ze dan achter in de comments!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.