Onze organisatie

Stichting Even Geen Vlees is in 2016 opgericht door Armanda Govers. In 2010 studeerde ze af in Milieurecht en na een stage bij overheidsinstantie SenterNovem besloot ze zich vast te bijten in het onderwerp vlees. Tijdens haar stage deed ze namelijk onderzoek naar biodiversiteit. Ontbossing AmazoneZe schrok toen ze leerde dat de Amazone wordt gekapt voor veevoer en vleesproductie. Toen ze dit aankaartte bij de overheid wilde die echter niets doen met het onderwerp. Na haar afstuderen werd Armanda vrijwilliger bij Greenpeace, ging ze werken voor De Vegetarische Slager en na deelname aan tv-programma Utopia richtte ze stichting Even Geen Vlees op. Dit alles met het doel om bewustwording te creëren over het onderwerp ‘dieren eten’ en om de transitie van dierlijk naar plantaardig voedsel te versnellen.

Stichting Even Geen Vlees heeft de status van algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat betekent dat giften aan Even Geen Vlees aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Een ANBI heeft een publicatieplicht van de gegevens en beleid, dus bij deze!

Naam: Stichting Even Geen Vlees
Vestigingsadres: Prinsengracht 79L, Amsterdam
RSIN/fiscaal nummer: 856382267

De stichting heeft ten doel: a. het stimuleren van mensen om minder vlees en andere dierlijke producten te eten, ten behoeve van een duurzame, diervriendelijke en humane samenleving. b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door: a. het informeren van mensen over de nadelen van vlees eten en de voordelen van geen vlees eten. b. het initiëren en uitvoeren van reclamecampagnes. De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. De bestuurders zijn onbezoldigd. De inkomsten van de stichting komen van donateurs en soms van fondsen of gulle gevers. Het vermogen wordt beheerd door het bestuur en de directeur.  Directeur Armanda Govers krijgt een vrijwilligersvergoeding van 1800,- euro per jaar. Een andere vrijwilliger krijgt dit ook. Er zijn geen betaalde medewerkers. In 2022 lag de focus op de ontwikkeling en lancering van de gratis Schijf for Life app. Daarnaast schreef Armanda opiniestukken over de landbouw en lobbyde ze voor een duurzaam voedselsysteem. Ook klaagde ze met succes tegen de klimaatneutraal-claims op zuivelverpakkingen. Op dat vlak gaan we nog verdere stappen zetten.

Wie is Stichting Even Geen Vlees?

Chief Disruption Officer: Armanda Govers

Armanda wil er alles aan doen om de transitie van dierlijk naar plantaardig eten te versnellen en heeft daarom stichting Even Geen Vlees opgericht. Haar focus is de beeldvorming over vlees versus vegan.

Armanda schrijft blogs en stukken voor de media, doet fact checks, dient klachten en verzoeken tot rectificatie in, organiseert acties en campagnes, onderhoudt de website, Facebook, Twitter en Instagram account. Ze heeft succesvol gelobbyd voor kweekvlees en ze maakt YouTube video’s en straatinterviews waarmee ze mensen aan het denken zet. Op dit moment zet ze zich in voor het verspreiden van kennis over een gezond plantaardig eetpatroon, middels de Schijf for Life.

Albert Heijn vegan

Chief Finance Officer: Catharina Janga

Catharina werkte tien jaar op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel. Als secretaresse bestelde ze standaard plantaardige lunches, tenzij beleidsmedewerkers toch kozen voor vlees. Catharina is zelf ook vegan en is er enorm goed in om traditionele gerechten te ‘veganizen’. Hiermee heeft ze al veel mensen geïnspireerd om vaker plantaardig te eten.

Inmiddels is ze met pensioen gegaan en stort ze zich op haar kunst. Ze maakt kleurrijke schilderijen waarop haar geboorte-eiland Curacao terugkomt.

Ze helpt Even Geen Vlees door de administratie en het donateursbestand bij te houden en met het inplannen van de maandelijkse incasso’s.

Bestuur Even Geen Vlees

Chief Website Officer: Miranda Collard

Miranda werkt als UX Designer bij de Triodos Bank. Ze is al een aantal jaar veganist en ook bezig met de filosofische kant hiervan. Daarom beheert ze samen met haar man Bart devegansoof.nl. Miranda houdt van lekker eten en is verslaafd aan vegan pizza. ?

Miranda heeft de huidige (nieuwe) website van Even Geen Vlees ontworpen en helpt met het beheer hiervan.

Eat beans not beings

Adviseur Communicatie & Beheer Instagram: Talitha Forrer

Talitha werkt als online media adviseur bij KNGF Geleidehonden. Ze heeft grote interesse in gezondheid & duurzaamheid en probeert via Instagram de mensen om haar heen te inspireren met heerlijk vegan eten.
 
Talitha helpt met inzet & beheer van social media en redactie van blogs.
Talitha Forrer

Chief Blog Officer: Lauri van Oosterom

Lauri is een historicus met een groen hart, al jaren veganist en een enorme boekenwurm. Ze is veel buiten in de natuur te vinden, bezoekt graag musea en is met haar Cinevillepas vaste bezoekers van de lokale bioscoop. Je kunt haar altijd blij maken met havermout, pindakaas, smoothies en geroosterde zoete aardappel. Neem ook eens een kijkje op Lauri’s Instagram.

Lauri helpt Even Geen Vlees met het schrijven van artikelen voor de website.

Lauri van Oosterom

Chief App Officer: Ad van Wingerden

Ad van Wingerden is web developer bij ProVeg Nederland. Daarnaast doet hij graag nog eigen projecten in de hoek van duurzaamheid & vegan. Zo ontwikkelt Ad de Schijf for Life app.

Ad van Wingerden