Direct door naar de crowdfunding: new-vegas.nl/crowdfunding/

Je weet nooit hoe iets kan lopen in het leven… In juni 2015 ging ik naar het Viva Las Vegas Festival bij Old School Amsterdam. Ik kwam toen wat vegans tegen uit Haarlem en die vertelden me dat er daar nog geen een vegan restaurant was. Om lekker uit eten te gaan moesten ze echt naar Amsterdam.

Wat later dat jaar, in september, stapte ik het televisieprogramma Utopia in met het idee om wat meer aandacht te vragen voor het waarom en hoe van veganisme. Daar kwam ik Bas tegen. Bas stond in Utopia al bekend als een echte dierenvriend. Hij adopteerde twee eenden, twee geitjes, een pauw, twee kalkoenen en andere vogels en zorgde daar elke dag voor.

Toen ik Utopia binnenkwam, was hij gelijk enthousiast over waarom ik naar Utopia kwam. En hij wilde gelijk meedoen… vegan dus! Hij vond het namelijk niet helemaal eerlijk dat ie overdag voor zijn eigen dieren zorgde en ‘s avonds andere dieren op zijn bord had liggen. Ik had en heb er nog steeds bewondering voor dat hij die stap zo snel zette. Want voor mijzelf ging het niet van de ene op de andere dag, voor mij begon het met ‘even geen vlees’, daarna helemaal geen vlees en daarna helemaal plantaardig. Maar hij ging er dus gelijk voor. Respect! Toen ik twee maanden later het televisieprogramma weer uit stapte, bleef hij er ook bij en voerde hij zelfs regelmatig actie om aandacht te vragen voor het lot van verschillende diersoorten die in gevangenschap leven.

En toen kwam Dominique. Bas en Do hadden gelijk een klik. Ik zie ook wel waarom, want het zijn twee hele lieve, spontane en open minded mensen. Do deed ook al heel snel met Bas mee. Ja… vegan dus! ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ is hoe Do het op liefdevolle insteekt. En fast forward naar 2019… openen ze in december het eerste veganistische restaurant van Haarlem!

Een van mijn fijne herinneringen aan Utopia is dat Bas heel goed kan koken. Hij werkte voordat hij Utopia in ging namelijk als kok. En in Utopia toverde hij regelmatig delicious vegan maaltijden op tafel waardoor iedereen aan tafel alle anti-vegan-tegenwerpingen in een keer vergat. Ze deden in het programma ook een kookwedstrijd en het laat zich al raden wie de onbetwiste winnaar was: Team Bas. Veelbelovend dus, het vegan restaurant van Bas en Do.

Het restaurant gaat ‘New Vegas’ heten en het is een heel mooi pandje, middenin het centrum van Haarlem. Om het de mooist mogelijke uitstraling te geven zijn Bas en Do nu hard aan het werk en jij kan een hapje helpen via de crowdfunding die ze hebben opgezet. In ruil voor een donatie kan je kiezen uit diverse cadeau’s. Ik zou zeggen: help Haarlem aan hun eerste veganistische restaurant. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan.

Ben je nieuwsgierig geworden? De crowdfunding is een pre-sale van diners. Je kunt investeren en krijgt in ruil daarvoor een bepaald aantal munten die alleen bij New Vegas te besteden zijn. Mocht je dus van plan zijn eens te komen, steun dan vooral de crowdfunding. Een win win situatie!

Naar de crowdfunding: new-vegas.nl/crowdfunding/

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.