Op 4 oktober is het Dierendag. Dit is dé dag om op te komen voor de dieren. En dit is hét moment om aan te kaarten dat voor Campina elk jaar 1,7 miljoen kalfjes worden geboren, waarvan naar schatting de helft voor het eerste levensjaar gedood wordt.

Ook is Campina een grote klimaatvervuiler: Campina’s veestapel stoot meer broeikasgassen uit dan Nederlands grootste kolencentrale.


We zullen op vrijdag 4 oktober van 08:00-09:00 Campina’s hoofdkantoor-medewerkers in Amersfoort op hun werk verwelkomen (Stationsplein 4).

Zie hier het Facebook-event

Het idee is om naast elkaar staan en borden vasthouden met daarop de teksten:
– make it cruelty free
– make it climate friendly
– make it nature loving
– make it healthier
– make it vegan (tussen bovenstaande in)

Daarnaast zullen we flyers uitdelen aan de medewerkers met uitleg waarom we dit doen en wat we van
Campina vragen.

Dresscode: boerenbont om te laten zien dat dit ook in het belang van de agrarische sector zelf is. Denk aan een spijkerbroek en geruite bloes.

We verzamelen om 07:45 voor de ingang van Campina’s hoofdkantoor (Stationsplein 4, Amersfoort). Als je aankomt krijg je een bord en kan je aansluiten bij de formatie die start voor de ingang.

Zie hier het Facebook-event

Racistische, xenofobe, seksistische en andere discriminatoire uitlatingen (of het verspreiden van zulk gedachtegoed) worden niet getolereerd. Wij houden het recht om hierop personen te weigeren bij onze acties.

Illustratie: Brenda de Groot

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.