Op Twitter zag ik het volgende bericht voorbij komen: ”Van gemartelde eenden naar gemartelde vissen, geen probleem voor His de killer.” Je begrijpt, mijn aandacht was getrokken. Want waar ging die bericht over?

Ik ging dus eerst eens opzoeken wie deze Hiske Versprille is. Hiske noemde zichzelf tot voor kort op Twitter een ”pervers vreetmonster” en schrijft voor de Volkskrant recensies over restaurants. En in die restaurants eet zij natuurlijk allerlei gerechten. Gerechten waarin dieren zijn verwerkt. De ophef ging over een artikel wat Hiske schreef over foie gras. Ter informatie: foie gras is een ganzenlever. Foie gras wordt gemaakt door ganzen op een zeer pijnlijke manier vet te metsen en volgens Hiske is dit onverstaanbaar lekker. Ze schreef er zelfs een heel artikel over.

In mijn video vertel ik mijn reactie over deze ophef en deel ik graag wat van mijn suggesties. Want kunnen restaurants geen plantaardige foie gras maken voor culinair recensent Hiske? Hoe tof zou dat zijn!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.