Van de week zag ik een item van EditieNL langskomen. In dit item is te zien hoe een kippenhouder overschakelt naar het houden van sprinkhanen. De boerderij van de kippenhouder is omgebouwd, de stallen zijn nu het nieuwe thuis voor sprinkhanen. Dit bericht stemde mij positief. Want dit betekent dat de stallen ook prima omgebouwd kunnen worden voor bijvoorbeeld kweekvlees!

Wat betreft sprinkhanen, hier weten we nog maar weinig van af. Ik heb wat onderzoek gedaan en kwam erachter dat de sprinkhanen die wekelijks worden geoogd levend worden gekookt voor ze in deze ”vega balletjes” worden verwerkt. Bioloog Frans de Waal, die veel onderzoek heeft gedaan naar dieren en dierenwelzijn, geeft aan dat insecten gevoel hebben. Insecten zijn zich tijdens hun korte leven daarom dus zeker bewust van gevoelens.

Ik kies er (uiteraard) voor om geen vega balletjes met insecten te eten. Ik ben wel heel blij met de mogelijkheden tot omschakeling en zie al vele boerderijen met stallen vol kweekvlees voor me.

Hoe denk jij hierover? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.