NOS kopt dat de groei van vleesvervangermarkt het ‘einde van het vleestijdperk’ is, RTL Z schrijft dat vleesvervangers in toenemende mate scoren op smaak en vegan vleeschproducent Beyond Meat zag haar aandelen in één dag meer dan verdubbelen in waarde.

Dit soort nieuws maakt ook de vleeseter ongetwijfeld nieuwsgierig. Maar welke vleesvervangers zou ik de vleesliefhebber nou écht aanraden?

Klik op de foto’s voor meer informatie over de producten.

10. Beyond Meat Burgers

Toegegeven: deze burgers zijn niet goedkoop. Maar het is het waard. Hiermee kan je elke vleesliefhebber bekoren. Maak het als een burger klaar op een broodje met tomaat, sla, mayo, ketchup, wat je zelf wilt. Of bak de burger voor bij de aardappels en groenten. Ook heb ik van iemand gehoord dat je deze kan verkruimelen en kan gebruiken als gehakt, bijvoorbeeld in een spaghetti bolognese.

9. Vivera krokante kipschnitzel

Hier kan ik kort over zijn: gewoon heerlijk! Bij aardappels en groente, maar ook in reepjes gesneden in een wrap of in een pitabroodje of als een McChicken op een hamburgerbroodje. Easy.

8. Garden Gourmet vegetarisch gehakt

Ideaal voor pastasauzen, lasagne of ovenschotels met gehakt. Waarom zou je nog de dierlijke variant kopen als niemand het verschil proeft?

7. De Vegetarische Slager kipstuckjes

Deze zijn puur gebakken gewoon heerlijk met aardappels en groenten, maar ook perfect te verwerken in allerlei kip-gerechten. Maak wel eerst de saus en voeg de kipstuckjes pas later toe zodat ze hun stevige bite behouden.

vegakip

Klik op de foto’s voor meer informatie over de producten.

6. Quorn Chicken Free Slices

Weet je niet wat je op brood moet eten als je dierlijke producten links laat liggen? Deze delicious plakjes van Quorn kan ik warm aanbevelen. Heerlijk!

5. Jumbo plantaardige shoarma

Heerlijk op een pitabroodje met knoflooksaus, komkommer en sla. Gewoon doen.

vegan shoarma

4. Vegan Junkstar Bacon (Jumbo)

Heerlijk voor een tofu-eitje met spek of een BLT sandwich! Zie hier het favoriete recept van mijn vriend met deze vegan spek.

vegan bacon

3. Gehaktballen van Jumbo

Serveer deze gehaktballen bij een klassiek Hollands AGV’tje (aardappels, groente, vlees). Je weet niet wat je mist! Echt een absolute must om deze ballen een keer uit te proberen.

2. Unox vegetarische paté

Heerlijk ouderwets, maar dan zonder dier. Deze vegan paté is heerlijk op je broodje: smeren en smullen maar.

1. Naturli gehakt

Ik weet nog dat ik tien jaar geleden vega-ballen maakte van champignons. Mijn vader was echt onaangenaam verrast toen hij zijn tanden hierin zette. Maar inmiddels maak ik steevast gehaktballen van Naturli’s gehakt als m’n ouders op bezoek komen. En iedereen vindt het onwijs lekker. Daarom Naturli met stip op nummer 1 voor mij!

Bereidingswijze: meng het Naturli gehakt met 3/4e zakje gehaktkruiden en draai er zes ballen van. Verwarm margarine in een pan en bak de ballen bruin. Voeg dan wat water en de resterende 1/4e van de gehaktkruiden toe om een jus te maken. Eet smakelijk!

Write A Comment