Komende dinsdag 20 augustus: Klimaatprotest bij het Albert Heijn hoofdkantoor in Zaandam

Het nieuwste IPCC klimaatrapport is duidelijk: om ruimte te maken voor natuurlijke klimaatbuffers zullen we minder dierlijk en meer plantaardig moeten gaan eten. Het goede nieuws is dat uit diverse enquêtes blijkt dat meer dan de helft van alle Nederlanders minder vlees wil eten omwille van het klimaat en dierenwelzijn. Maar deze welwillende mensen wordt het moeilijk gemaakt…

Wakker Dier rapporteert dat het aantal vleesreclames fors is toegenomen. Albert Heijn maakt het het meest bont met bijna 54 verschillende vleesbonussen per week. Op de blauwe shoppers van Albert Heijn valt te lezen: “Gebruik mij opnieuw. Meer doen voor het klimaat. Gewoon bij Albert Heijn.” Maar Albert Heijns intenties omtrent het klimaat zijn twijfelachtig. Vorig jaar verkleinde de supermarktketen het reclamebudget voor vleesvervangers met twee derde. Het aantal vleesreclames heeft Albert Heijn in dezelfde periode verdubbeld!

Vanwege het nieuwe klimaatrapport is het nu hét moment om Albert Heijn ter verantwoording te roepen!

Belangrijk: je kan kiezen uit twee shifts, of meedoen aan beide shifts.

Dinsdag 20 augustus van 08:00-09:00 (als de AH-medewerkers op hun werk komen) en van 12:00-13:00 (lunchpauze) zullen we de medewerkers van Albert Heijns hoofdkantoor in Zaandam wakker maken met ludieke blauwe posters, met daarop de teksten:

– Het nieuwste IPCC klimaatrapport: écht een AH-momentje.

– Stop de vleesbonussen.

– Appie maakt de aarde crappy.

– Stop de vleesbonussen.

– Stapelkortingen: 1-2-3-4 graden klimaatopwarming. Gewoon bij Albert Heijn.

– Stop de vleesbonussen.

– Het klimaat loopt een blauwtje. Gewoon bij Albert Heijn.

– Stop de vleesbonussen.

We verzamelen om 7:45 (eerste shift) en 11:45 (tweede shift) voor de hoofdingang van het Albert Heijn hoofdkantoor: Provincialeweg 11 in Zaandam. Dit is 6 minuten lopen vanaf station Zaandam. Als je met de auto komt: parkeren kan in de Koerakinstraat en de Poeskinstraat, hier mag je maximaal 2 uur staan en het kost €2,70 per uur.

Zie hier het Facebook-event

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.