Ingrediënten

voor 4 personen

  • 3 witte of gele middelgrote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie of andere olie naar keuze
  • 1 winterpeen of 3 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 3 blikken kidney bonen (400 gram), uitgelekt
  • 1 blik mais, uitgelekt
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 250 gram vega gehakt
  • peper en zout
  • serveer met stokbrood of rijst

Bereiding

Bereidingstijd: 40 minuten.

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de wortel en paprika in blokjes.
  2. Verhit de olie in een grote steelpan en fruit de ui en knoflook. Voeg er eventueel kleine scheutjes water bij om aanbranden te voorkomen.
  3. Doe de wortel erbij, laat zachtjes sudderen voor vijf tot tien minuten en blijf roeren.
  4. Voeg dan de paprika erbij.
  5. Snij de gepelde tomaten en blokjes en doe dit in de pan.
  6. Voeg ook de kidney bonen en de mais erbij.
  7. Roer de cacaopoeder, oregano en paprikapoeder erdoor en tot slot het vega gehakt.
  8. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  9. Heerlijk met stokbrood met plantaardige margarine.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.