Ingrediënten
voor 4 personen
- 3 witte of gele middelgrote uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie of andere olie naar keuze
- 1 winterpeen of 3 wortels
- 1 rode paprika
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 3 blikken kidney bonen (400 gram), uitgelekt
- 1 blik mais, uitgelekt
- 2 tl cacaopoeder
- 1 tl oregano
- 2 tl paprikapoeder
- 250 gram vega gehakt
- peper en zout
- serveer met stokbrood of rijst
Bereiding
Bereidingstijd: 40 minuten.
- Snij de ui en knoflook fijn. Snij de wortel en paprika in blokjes.
- Verhit de olie in een grote steelpan en fruit de ui en knoflook. Voeg er eventueel kleine scheutjes water bij om aanbranden te voorkomen.
- Doe de wortel erbij, laat zachtjes sudderen voor vijf tot tien minuten en blijf roeren.
- Voeg dan de paprika erbij.
- Snij de gepelde tomaten en blokjes en doe dit in de pan.
- Voeg ook de kidney bonen en de mais erbij.
- Roer de cacaopoeder, oregano en paprikapoeder erdoor en tot slot het vega gehakt.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Heerlijk met stokbrood met plantaardige margarine.