Ingrediënten
voor 4 personen
- blok tofu (400 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram champignons
- 3 blikken linzen
- 4 tomaten
- 12 kalamata olijven
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten.
- Snijd de uitjes en knoflook fijn. Snijd de champignons en tomaten in stukjes en de olijven in plakjes.
- Zet een kookpan met de olijfolie op hoog vuur. Fruit daarin de ui en knoflook.
- Voeg dan de champignons toe en bak totdat de champignons gaar zijn.
- Voeg dan de linzen toe en roer het door elkaar zodat de linzen warm worden.
- Zet het vuur uit en schep de tomaten en olijven door de linzen zodat ze gelijk verdeeld zijn.
- Serveer de linzen in een diep bord of in een brood zoals op de foto. Lekker met een groene salade als bijgerecht.