Ingrediënten
voor 4 personen
- sushi kit
- blok tofu
- 2 el olijfolie
- 1/2 komkommer
- 1 wortel
- 1 gekookte biet
- 1 avocado
- 4 radijsjes andere groentes naar keuze (bijvoorbeeld paprika)
Bereiding
Bereidingstijd: 50 minuten.
Het handige van sushi is dat je de sushirollen van tevoren kan maken en in de koelkast kan leggen (besprenkel dan wel de avocado met citroen zodat deze niet bruin wordt). Je kan de rollen in stukken snijden wanneer het etenstijd is.
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Snijd de komkommer, wortel, radijsjes, rode biet en avocado in dunne reepjes zodat ze in de sushirollen passen.
- Laat de tofu uitlekken, snijd in plakken en vervolgens in driehoekjes.
- Bak de tofu met wat kurkuma, peper en zout in een hete pan met de olijfolie tot de tofu goudbruin en licht krokant wordt.
- Verdeel de sushirijst over een norivel, hou daarbij een rand vrij (zie foto) zodat deze ‘vastgeplakt’ kan worden aan de rol.
- Leg de gewenste ingrediënten op de rijst in een strook aan het begin van het norivel en rol de nori op met het matje (zie ook de handleiding in de sushi kit).
- De overgebleven, onbedekte rand maak je nat met een beetje water en plak je vast aan de rol. Ga zo door tot je norivellen op zijn.
- De sushirollen kan je in de koelkast leggen tot etenstijd, of je kan ze natuurlijk gelijk snijden en serveren.
- Snijd de rollen in gelijke stukken en leg die mooi op een groot plat bord, serveer daarnaast de sojasaus, gember en wasabi in kleine kommetjes. Geniet!