Ingrediënten

voor 4 personen

  • 3 witte of gele middelgrote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 middelgrote champignons
  • 3/4 prei, gewassen
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie of andere olie naar keuze
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram)
  • gedroogde kruiden: oregano, basilicum, tijm, Provencaalse kruiden
  • paprikapoeder
  • 250 gram vega gehakt
  • 400 gram spaghetti
  • peper en zout

Bereiding

Bereidingstijd: 40 minuten.

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons, prei en paprika in partjes.
  2. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui en knoflook fruiten. Voeg er eventueel kleine scheutjes water bij om aanbranden te voorkomen.
  3. Doe de champignons erbij, laat even bakken en doe de prei erbij als de champignons gaar worden en vocht verliezen.
  4. Laat even bakken tot de prei glazig wordt en voeg dan de paprika erbij.
  5. Snijd de gepelde tomaten in kleine stukjes, voeg deze samen met het vocht (doe ook wat water in de blikjes en voeg dat erbij) bij het mengsel en roer de gedroogde kruiden en het paprikapoeder erdoor.
  6. Laat dit 5-10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg ten slotte het vega gehakt toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af en spoel de spaghetti met stromend koud water. Voeg de spaghetti daarna toe aan de sauspan en roer om zodat alle spaghetti goed bedekt is met saus. Serveer direct. Lekker met een groene salade als bijgerecht.

1 Comment

Write A Comment