Ingrediënten
voor 4 personen
- 2 winterpenen of grote wortelen;
- 1 krop botersla
- 4 tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 blik bruine bonen of kapucijners (400 gram)
- 1 pakjes vegetarisch gehakt (200 gram)
- 16-24 taco shells
- zwarte peper
- komijnpoeder
- 2 rijpe avocado’s
- 2 kuipjes hummus.
Bereiding
1) Rasp de wortelen, was de sla en snijd de tomaten in blokjes. Zet dit alvast in schaaltjes op tafel. Zet ook de hummus op tafel. 2) Verwarm de taco shells in de oven, doe dit volgens de verpakking. 3) Snijd de twee uien fijn en pers de knoflook. 4) Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de ui in de olijfolie, doe de knoflook erbij als de ui glazig is. 5) Open het blik bonen en doe 4 eetlepels sap uit het blik bij de ui en knoflook. 6) Spoel vervolgens de bonen af in een vergiet onder stromend water. 7) Doe de bonen bij de knoflook en ui in de pan. Laat de bonen warm worden. 8) Stamp de bonen vervolgens met een aardappelstamper en roer het vegetarisch gehakt erdoor. Voeg wat zwarte peper en een snufje komijnpoeder erbij. 9) Snijd de avocado’s door midden en schep het vruchtvlees in een kom. Prak dit met een vork en roer er wat zout en peper naar smaak doorheen. 10) Zet de taco shells, bonenmassa en guacamole (avocado massa) op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s samenstellen. Geniet!