In deze vreemde tijden is het fijn om een beetje routine te hebben. Met deze vegan maaltijdenbox van Vegan Today wordt dat een stukje makkelijker. Je kan je abonneren of het gewoon los bestellen en dan krijg je op dinsdag een box met drie recepten en bijbehorende ingrediënten voor drie avondmaaltijden. Een box voor 1-2 personen kost 41,20 euro (6,86 per maaltijd), een box voor 3-4 personen kost 62,80 euro (5,23 per maaltijd). Vegan, biologisch en plasticvrij, wat wil je nog meer?

Ik heb het zelf geprobeerd en ik ben enthousiast! Onderstaande recept was zo lekker dat ik deze graag met jullie deel.

Foto: Maryen van Castro met haar maaltijdbox Vegan Today

Tijd: 25 minuten                  Benodigd: wok of koekenpan

Ingrediënten

1 – 2 pers.

100 gr vegan kipstukjes, 120 gr basmatirijst, 1 paksoy, 70 gr ananasstukjes op sap, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 ui, 2 tl soyasaus, 4 cm gember, 2 tl rijstazijn,  2 tenen knoflook, 1 el maiszetmeel, 50 gr geroosterde gezouten cashewnoten

3 – 4 pers.

200 gr vegan kipstukjes, 240 gr basmatirijst, 2 paksoys, 140 gr ananasstukjes op sap, 2 wortels, 2 rode paprikas, 2 uien, 4 tl soyasaus, 8 cm gember, 4 tl rijstazijn,  4 tenen knoflook, 2 el maiszetmeel, 100 gr geroosterde gezouten cashewnoten

Stap voor stap recept

Stap 1:
Doe de rijst in een zeef, spoel schoon en kook in de dubbele hoeveelheid water met een flinke snuf zeezout. Sluit de deksel net niet helemaal af en kook 10-12 minuten.

Stap 2:
Snij de kipstukjes in gelijke grootte en bak met zonnebloemolie tot goudbruin. Giet de helft van de soyasaus en een scheutje water erbij en schep goed om zodat alle soyasaus is opgenomen. Dek af en zet weg.

Stap 3:
Snij de paksoy in reepjes van 1 cm breed, snij de wortel over de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Ook de ui snij je in halve maantjes en maak reepjes van de paprika. Schil de gember en snij zowel de gember als de knoflook in heel fijne blokjes.

Stap 4:
Check of de rijst goed kookt. Als al het water nu al opgenomen is, doe er dan nu nog wat water bij.

Stap 5:
Zet de wok of koekenpan op hoog vuur, schenk een scheut zonnebloemolie erin en wok/bak onder goed husselen eerst de rode ui. Voeg na 2 minuten de wortel, paprika en paksoy toe. Na nog 2 minuten doe je de knoflook en gember erbij en bak kort mee. Zet het vuur laag.

Stap 6:
Doe de gebakken kipstukjes en de ananas met het sap en al bij de groente. Los de maïzena op in een scheut koud water, doe de laatste helft van de tamari en de rijstazijn erbij en giet het geheel onder goed roeren bij de groente. De saus dikt langzaam in. Voeg water toe als je de saus dunner wilt. Proef en breng op smaak met een snufje zeezout en/of peper.

Stap 7:
Indien nodig giet overtollig water in de pan met rijst af en serveer met de zoet-zure wokgroentesaus. Garneer met de cashewnoten. 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 551, kJ 2305, Eiwit 23, Koolhydraten 78, Suiker 11, Vet 14, Verzadigd vet 3, Natrium 661

Zie voor meer recepten onze receptenpagina.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.