Ingrediënten

voor 4 personen

  • 700 gram aardappelen
  • een kwart rode kool
  • 8 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 komkommer
  • 4 vega schnitzel (bijvoorbeeld van Tivall of Vivera)
  • bakje alfalfa
  • 500 gram sla
  • optioneel: een citroen in plakken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten.

  1. Schil en kook de aardappelen gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
  2. Rasp de rode kool fijn.
  3. Leng de mayonaise aan met water en roer er wat knoflookpoeder en eventueel kruiden door.
  4. Snijd de komkommer in plakjes.
  5. Maak alvast een bord op met de sla, alfalfa, komkommer, rode kool en eventueel als garnering plakjes citroen.
  6. Bak de aardappeltjes in een hete koekenpan met olijfolie tot ze krokant worden.
  7. Bak de schnitzels volgens de verpakking.
  8. Doe de aardappeltjes en schnitzel op de salade en doe er wat van de mayo saus bij.
  9. Eet smakelijk!

Write A Comment