In deze video wil ik het graag hebben over het Voedingscentrum. Op hun website hebben ze namelijk een pagina waarop ze de volgende vraag beantwoorden: ”Is vegetarisch/veganistisch eten gezonder en beter voor het milieu?”. Dat klinkt interessant, tijd om op onderzoek uit te gaan!

Volgende week praat ik verder over de gezondheidsvoordelen, deze keer richt ik me vooral op het milieu aspect. Zoals ik ook al eerder heb verteld, is een vegetarisch/veganistisch eetpatroon een stuk duurzamer dan een eetpatroon vol dierlijke producten. Zo zorg je als vegetariër of veganist bijvoorbeeld voor minder uitstoot van CO2. Mocht je hier meer over willen lezen, dan raad ik het het ‘Climate Change and Land’ rapport van het IPCC aan.

Helaas claimt het Voedingscentrum in hun jaarverslag dat een voedingspatroon zonder vlees en zuivel niet automatisch het meest duurzame eetpatroon is als we kijken naar landgebruik. Dit jaarverslag is naar tal an media gestuurd en vervolgens ook overgenomen door NU.nl. Gelukkig kwam ik dit artikel op tijd tegen en heb ik contact gezocht met NU.nl om het te laten aanpassen. Helaas staat deze foutieve informatie wel nog steeds op de website van het Voedingscentrum. Daarom vertel ik in deze video alle medewerkers van het Voedingscentrum graag hoe het wel zit.

Kijk jij mee? En heb je toevallig nog andere vragen over dit onderwerp? Laat ze dan achter in de reacties!
Mijn mailwisseling met het Voedingscentrum kun je hier vinden.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.