In mijn afgelopen video’s heb ik je wat meer verteld over de botbreukenstudie. Het nieuws dat veganisten een grotere kans maken op een botbreuk werd door vele media opgepakt. Heb je deze video’s gemist? Kijk ze dan nog eventjes terug! Want er bleek een heleboel te rammelen aan dit onderzoek. Ik heb me daarom wat verder verdiept in de onderzoeksgroep achter deze studie, de LEAP group. Dit staat voor Lifestock, Environment and People.

Afgelopen december organiseerde LEAP een conferentie compleet met promotiefilmpjes. En die heb ik eventjes gekeken. Er kwamen een boel vreemde opmerkingen voorbij, zo blijkt het inkomen van de boeren is enorm belangrijk voor LEAP. Beetje gek toch? Ook geeft LEAP aan dat dierlijke producten belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en calcium bevatten. Dierlijk is volgens hen dus automatisch voedzaam en minder vlees is minder voedzaam… In mijn video benoem ik echter een aantal plantaardige ijzer- en calcium bronnen, die een stuk gezonder zijn dan vlees. Win win dus!

Ook wil LEAP de vleesproductie gelijkmatiger over de wereld verdelen, zodat iedereen op aarde dierlijke producten kan eten. Maar dat is natuurlijk absoluut geen oplossing. Het is veel duurzamer om allemaal over de schakelen op een duurzaam, plantaardig eetpatroon! Wil je hier meer over weten? Kijk dan deze video!

Hoe kan het dat wetenschappers dit soort statements maken? Heb jij enig idee? Ik hoor graag jouw visie!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.