In deze video reageer ik op het filmpje van Imke de Boer waarin ze vertelt dat kringlooplandbouw duurzamer is dan vegan eten. Daar ben ik het niet mee eens. Voor mij is het overduidelijk, als we het optimale voedselsysteem willen, moeten we ophouden met het consumeren van dierlijke producten! Dit wordt onderschreven door tal van onderwerpen, onder andere van het IPCC. Imke de Boer is bovendien een hoogleraar dierlijke productiesystemen. Wat natuurlijk betekent dat zij niet snel zal beweren dat een plantaardig eetpatroon het beste is voor onze planeet. In haar presentatie deelt Imke wat mij betreft meerdere gekke aannames. Ik schreef daarom ook een uitgebreid artikel over dit onderwerp, dat stuk vind je hier.

Heb jij naar aanleiding van deze video en mijn artikel nog vragen? Stel ze dan hieronder in de comments, ik beantwoord ze graag!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.