Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 tomaten  
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • Italiaanse of Provencaalse kruiden
  • potje kalamata olijven

Bereiding

Snijd of pers de knoflook fijn, de tomaten in blokjes en de olijven door de helft. Bereid de spaghetti volgens de verpakking. Maak ondertussen de tomatensaus: zet een kookpan met de olijfolie op hoog vuur. Fruit daarin de knoflook 1 minuut onder goed roeren. Doe de tomaten erbij en zet het vuur wat zachter. Doe er een snufje zout bij. Doe twee sauslepels kookvocht van de spaghetti bij de tomaten zodat het een saus wordt. Als de spaghetti beetgaar is, giet je deze af en voeg je deze in de pan met saus. Roer goed zodat de spaghetti goed met saus bedekt is. Strooi er wat kruiden overheen (naar smaak) en verdeel de olijven over de spaghetti. Serveer direct. Lekker met een groene salade als bijgerecht.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.