In deze videoreeks ga ik in op vooroordelen van vleeseters. Is een allergie een goede reden om vlees te blijven eten? Krijg je meteen een tekort aan B12 als je geen vlees meer eet? En is de mens zo slim geworden doordat we vlees eten?

De meeste mensen kunnen zelfs met een allergie goed plantaardig eten. Heb jij een allergie, bijvoorbeeld voor gluten, en wil je geen dieren meer eten? Heel goed! Twijfel je hoe je aan voldoende voedingsstoffen komt? Neem dan contact op met een vegan diëtist om meer informatie te krijgen. Denk aan Lisa Steltenpool of Lobke Faasen.

De manier waarop wij nu dieren consumeren is zelf constructief. Het klimaat gaat kapot. Voor B12 hoef je helemaal geen dierlijke producten te eten, dit krijg je makkelijk binnen via een supplementje. En hier is niets neps aan. Als je wel vlees eet, heeft het dier wat jij opeet een B12 supplement gekregen. Toch een stuk makkelijker en gezonder om het zelf te nemen, niet waar?

Tot slot over intelligentie, de historicus Yuval Noah Harari schrijft in zijn boek Sapiens dat het heel veel scheelt dat mensen zijn gaan koken. Door de ontwikkeling van vuur en koken, kunnen mensen sneller eten en dit zorgt voor meer tijd voor andere dingen. In deze ‘extra’ tijd hebben we allemaal extra vaardigheden ontwikkeld en zijn we steeds slimmer geworden!

We zijn tegenwoordig zo kundig dat we lekker en diervriendelijk voedsel kunnen krijgen. We zijn heel ver gekomen, laten we samenwerken om ook echt door te zetten. Laat jij het vlees staan en kies je eens voor een vegaburger? Ik ben benieuwd!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.