Ingrediënten

voor 4 personen

  • 400 gram tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel zwart zout/kala namak (kan je kopen bij een toko)
  • 6 tot 8 drupjes Maggi
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de tofu in plakken (om het extra feestelijk te maken kan je ze in hartjes uitsnijden zoals wij voor de foto hebben gedaan en de overgebleven tofu gebruiken voor de eiersalade of gewoon los opbakken tot roergebakken ei… ehh tofu!).
  2. Bestrooi de plakken aan beide kanten met een beetje kurkuma, dan worden ze geel. Probeer trouwens niet te knoeien met kurkuma, want alles kleurt geel. Kurkuma is overigens mega gezond.
  3. Bak de plakken tofu in een hete koekenpan met olijfolie en sprenkel over beide kanten een beetje zwart zout en Maggi.
  4. Heerlijk op een bolletje, stokbrood of op toast. Of gewoon zo.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.