Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 zoete aardappel
- 4 winterpenen of grote wortelen
- vegetarische bouillon
- 400 gram zilvervliesrijst
- 400 gram kikkererwten
- 2 tl kerriepoeder
- zwarte peper
- 50 ml kokosmelk
- 1/4 limoen
- 2 tomaten
- 1 blok tofu (400 gram)
- 2 el olijfolie
Bereiding
Bereidingstijd: 40 minuten.
Het handige van sushi is dat je de sushirollen van tevoren kan maken en in de koelkast kan leggen (besprenkel dan wel de avocado met citroen zodat deze niet bruin wordt). Je kan de rollen in stukken snijden wanneer het etenstijd is.
- Schil de zoete aardappel en de wortelen en snijd in blokjes van 2 cm.
- Kook de blokjes gaar in groentebouillon (gebruik hiervoor bouillonblokjes en maak de bouillon volgens de verpakking).
- Zet tegelijkertijd de rijst op, bereid deze volgens de verpakking.
- Zet wat van de zoete aardappel en wortelen apart zodra deze gaar zijn.
- Laat de kikkererwten uitlekken, doe de helft van het blik/pot kikkererwten bij de zoete aardappel. Pureer dit alles met een staafmixer of in een blender (als je een glazen blender hebt, laat het geheel dan eerst afkoelen).
- Doe de puree weer in de pan en doe hier de kerriepoeder, wat zwarte peper, de kokosmelk en het sap van een kwart limoen bij. Roer dit door elkaar en voeg vervolgens de apart gezette blokjes zoete aardappel en wortelen erbij.
- Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en de rest van de kikkererwten bij de curry.
- Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en bak deze op hoog vuur in olijfolie tot de blokjes goudbruin en krokant zijn.
- Verwarm de curry op laag vuur.
- Serveer de rijst met de curry, de tofu kan je door de curry roeren of er apart bij serveren. Geniet!