Ingrediënten
voor 4 personen
- 2 zakken nacho chips (1x naturel, 1x Doritos Sweet Chili)
- 3 tomaten
- 1 witte of gele middelgrote ui
- 1 bos verse koriander
- 4 kleine of 2 grote rijpe avocado’s
- knoflookpoeder
- olie naar keuze om in te bakken
- 1 witte of gele middelgrote ui
- 4 middelgrote champignons, in plakjes gesneden
- 500 gram bruine bonen, uitgelekt
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten.
- Maak eerst de salsa: snij de ui en tomaten in blokjes en de koriander fijn. Schep dit bij elkaar.
- Snij de avocado’s door de helft en schep het vruchtvlees in een schaaltje. Prak dit met een vork tot een smeuige guacamole, breng op smaak met een snufje knoflookpoeder.
- Snij de ui en de champignons in stukjes, verhit een pan en fruit de ui en champignons in de olie.
- Voeg de bonen erbij en prak dit met een stamper tot een ruwe massa.
- Breng op smaak zwarte peper.
- Verdeel de nachos in een ovenschaal of vier kleine ovenschaaltjes, verhit de nachos twee minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, zodat ze extra krokant worden.
- Verdeel de bonenmassa over de nachos, maar hou aan de randen wat nachos vrij zodat je ze met je vingers kan pakken.
- Verdeel de guacamole over de bonenmassa en verdeel vervolgens de salsa over de guacamole. Serveer direct.