Een recent artikel van EenVandaag stelde het volgende: ”Rundvlees, groene groenten, roomboter en volle melk helpen kinderen in de strijd tegen virussen.” Helpen deze voedingsmiddelen goed tegen ziektes zoals corona? Ik ben hier verder ingedoken en heb ontdekt dat er iets niet helemaal goed gegaan. Het onderzoek waarop EenVandaag zich op baseert is namelijk uitgevoerd onder kinderen met luchtweginfecties. Deze kinderen hadden dus al medische klachten en je kunt daarom niet zo zeggen dat dit dieet zou helpen voor alle kinderen. Bovendien is het onderzoek gebaseerd op een dieetadvies en worden er geen losse voedingsmiddelen gepromoot.

Alleen wat ik me af vraag: waarom hebben de onderzoekers überhaupt gekozen voor dit dieetadvies? Ondertussen is allang duidelijk is dat rood vlees helemaal niet zo gezond is, het verhoogt bijvoorbeeld de kans op diabetes. De onderzoekers geven aan dat ze deze voedingsmiddelen gekozen als goede bronnen van eiwit. Volgens het Voedingscentrum kan je alle eiwitten die je nodig hebt gewoon uit plantaardige bronnen halen. Natuurlijk moet je wel gevarieerd en voldoende eten, maar wie moet dat niet he?

Ik juich het consumeren meer groene groenten zeker toe, maar de rest van dit dieetadvies begrijp ik niet. Bovendien is helemaal niet bekend wat de kinderen voor het onderzoek aten en wat ze tijdens het onderzoek aten. Je weet dus niet wat er precies is veranderd! Het zou zomaar kunnen dat deze kinderen zich juist beter voelde, omdat ze minder dierlijke producten aten.

Ik ben benieuwd wat jij van deze video vindt. Laat je het me weten in de comments?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.