In deze videoreeks ga ik in op vooroordelen van vleeseters. Zijn veganisten vervelend? En zijn we echte drammers? Of zijn vleeseters juist drammers?

Wanneer vegans andere mensen aanspreken op hun eetpatroon, doen ze dat omdat ze zich in willen zetten voor een beter klimaat en uiteraard voor dierenrechten. Voor vleeseters gaat het alleen om hun eten, maar het is zoveel meer dan dat. Bovendien wordt de vleesindustrie ontzettend gesubsidieerd. Ons belastinggeld gaat naar campagnes om bijvoorbeeld kippenvlees te promoten. Bedrijven maken gigantisch veel reclame voor vlees. Voor pizza’s, voor kaas en voor zuivel. En hoeveel reclame wordt er gemaakt voor plantaardige producten? Denk eens bij jezelf na. Word jij beïnvloed door deze reclames?

Als wij honger willen voorkomen, moeten we stoppen met dieren eten! Op die manier hoeven we al dat veevoer niet meer te verbouwen en kan al het voedsel wat we verbouwen naar mensen toe. Zo hoeven we niet meer bossen te kappen en het klimaat om zeep te helpen. Laten we de situatie voorkomen dat we allemaal honger leiden.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Vind jij dat veganisten echt drammers zijn? Of vind jij juist dat vleeseters drammers zijn? Ik hoor het graag!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.