Ik schreef een artikel voor OneWorld.nl over de corona pandemie en de gevolgen hiervan. Er worden wereldwijd allerlei maatregelen genomen om dit virus in te dammen. Hartstikke belangrijk natuurlijk. Dit zal helaas niet het enige virus zijn wat ons treft, in het verleden hebben we al met meerdere virussen te maken gehad zoals SARS en ook in de toekomst zullen virussen volgen. En dat terwijl de bron van dit soort virussen aanpakken zo ontzettend makkelijk, namelijk gewoon stoppen met het consumeren van dieren.

In deze video bespreek ik een drietal reacties die ik ontving op mijn artikel en vertel ik mijn antwoorden daarop.

  1. In het artikel gebruik ik vaak het woord vermoedelijk. Dit komt omdat het heel lastig vast te stellen is hoe en via welke route een virus bij de mens terecht komt. Dit geldt ook voor het huidige corona virus. Het is enorme zoektocht, we weten veel niet 100% zeker, vandaar dat ik woorden moet gebruiken als vermoedelijk.
  2. In mijn artikel zeg ik niet dat corona afkomstig is uit varkens, koeien en kippen in Nederland. Corona is wel een reden om kritisch te kijken naar de manier hoe wij hier met dieren omgaan. De veehouderij is namelijk een broeinest van virussen!
  3. Ik gebruik deze crisis inderdaad om iedereen duidelijk te maken dat de veehouderij moet stoppen. Iedereen moet echt gewaarschuwd worden voor dit soort virussen. Nu ik weet dat de veehouderij praktisch gezien gewoon een soort zelfmoordmachine is, wil ik er alles aan doen om deze boodschap naar iedereen te verspreiden. Deze waarheid is voor mij te belangrijk! Ik vind dat de veehouderij nu moet veranderen.

Ik volg graag de feiten. Veganisme is niet alleen diervriendelijk, maar ook duurzaam en veilig. We kunnen pandemieën in de toekomst niet voorkomen. Maar we kunnen auto ongelukken toch ook niet voorkomen? We doen wel ons best om auto rijden zo veilig mogelijk te maken. Ik vind daarom dat we op het vlak van virussen dezelfde maatregelen moeten nemen. Zeker met deze grote risico’s die we als mensen lopen, moeten we er alles aan doen om deze weg te nemen. Daarom ben ik van mening dat er een eind moet komen aan de intensieve veehouderij!

Wil je mijn artikel naar aanleiding van deze video lezen? Je vindt hem hier. En natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar jouw mening. Ik hoor het graag in de comments!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.