Ingrediënten
voor 4 personen
- 700 gram aardappelen
- een kwart rode kool
- 8 eetlepels vegan mayonaise
- 1 komkommer
- 4 vega schnitzel (bijvoorbeeld van Tivall of Vivera)
- bakje alfalfa
- 500 gram sla
- optioneel: een citroen in plakken gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten.
- Schil en kook de aardappelen gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
- Rasp de rode kool fijn.
- Leng de mayonaise aan met water en roer er wat knoflookpoeder en eventueel kruiden door.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Maak alvast een bord op met de sla, alfalfa, komkommer, rode kool en eventueel als garnering plakjes citroen.
- Bak de aardappeltjes in een hete koekenpan met olijfolie tot ze krokant worden.
- Bak de schnitzels volgens de verpakking.
- Doe de aardappeltjes en schnitzel op de salade en doe er wat van de mayo saus bij.
- Eet smakelijk!