Ingrediënten
voor 4 personen
- 250 gram kruimige aardappelen
- 2 witte of gele middelgrote uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 3 el Chan’s massala of curry madras van Jonnie Boer of Hindoestaanse massala van de Toko
- snufje chilipoeder
- 300 ml kraanwater
- 600 gram gebroken sperziebonen uit de diepvries of vers
- 2 pakjes kipstukjes van Vivera
- 4 Surinaamse rotivellen (te halen bij een Toko, maar ook bij de supermarkt)
Bereiding
Bereidingstijd: 40 minuten.
- Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van zo’n 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hoge pan. Fruit eerst de ui twee minuten terwijl je goed roert op middelhoog vuur. Voeg daarna de knoflook en massala/curry madras tegelijk erbij. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt en voeg eventueel een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.
- Voeg als de ui en knoflook gefruit zijn het water en de aardappelen toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Prik met een vork in de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn.
- Voeg de kipstukjes pas toe als de aardappelen gaar zijn zodat de kipstukjes opwarmen in de saus.
- Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de sperzieboontjes toe en kook deze beetgaar. Giet het water af, laat de boontjes in de pan.
- Verwarm de rotivellen 20 seconden per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de rotivellen op 4 borden en verdeel daarover de aardappelen met ‘kip’ en de sperziebonen. Serveer direct. Lekker met sambal of chilisaus.