Foto en inspiratie van Wendy Walrabenstein.
Vegan kipstukjes zijn een van de beste en lekkerste vleesvervangers die er zijn. Als je ze klaarmaakt in roomsaus heb je een luxe gerecht dat perfect past bij aardappels en groenten (zoals sperziebonen, wortels of spruitjes).
Ingrediënten voor 4 personen:
– een rode ui
– 4 el olijfolie
– twee pakjes kipstuckjes van De Vegetarische Slager
– twee pakjes vegan kookroom zoals van Alpro
– 1 el versgemalen zwarte peper
Bereiding (15 minuten):
1. Snijd de rode ui fijn.
2. Bak de ui in de olijfolie in een hete koekenpan totdat de ui glazig is.
4. Doe de versgemalen zwarte peper erbij.
5. Doe dan de kookroom erbij. Laat dit nog een paar minuten warm worden en indikken. (Breng de saus eventueel extra op smaak met zout of maggi.)
6. Bak de kipstukjes in een aparte koekenpan in olijfolie, totdat de kipstukjes goudbruin zijn. (Als je het lekker vindt, kan je ze licht krokant bakken.)
7. Doe de kipstukjes bij de roomsaus en serveer direct naast de aardappels en groenten.